Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤέλος στο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Τέλος στο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Αίρεται από την Οικονομική Εισαγγελία το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτα η δικαστική προστασία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδόπουλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι η γνωστή ως «Αικατερίνη Κελέση» και ο αποκαλούμενος «Μάξιμος Σαράφης».

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σειρά εξελίξεων καθώς πολιτικοί που είχαν αναφερθεί από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.

Να σημειωθεί ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας.

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis.

Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη.

Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!».

Πηγή: ertnews.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα