Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο

Πολλοί είναι εκείνοι που ονειρεύονται να κάνουν τον τέλειο γάμο. Υπάρχει όμως συγκεκριμένη ηλικία για να παντρευτείτε;

Κι όμως έρευνες δείχνουν ότι η ηλικία ενός ατόμου όταν παντρεύεται μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του γάμου του .

Γενικά δεν είναι η καλύτερη ιδέα να παντρευτείτε αμέσως μετά το λύκειο ή ακόμα και το πανεπιστήμιο. Οι ειδικοί προτείνουν ότι καλό είναι οι άνθρωποι να μην παντρεύονται μέχρι να γίνουν 25 ετών.
poster

Πριν από την ηλικία των 25 ετών, ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε ένα άτομο μπορεί να μην είναι ακόμα απόλυτα σίγουρο για το τι θέλει από έναν σύντροφο. Η αναμονή μέχρι τουλάχιστον τα 25 έτη μπορεί επίσης να δώσει χρόνο σε ένα νεαρό ζευγάρι να ζήσει μαζί τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές.

Όσοι ειδικεύονται στη συμβουλευτική σχέσεων, δηλώνουν πως οι γυναίκες που είναι 28 ετών είναι πιο προετοιμασμένες για έναν υγιή γάμο λόγω της εμπιστοσύνης, της αυτογνωσίας και της εμπειρίας ζωής. Από την άλλη πλευρά είναι καλύτερο για τους άντρες να παντρεύονται στην ηλικία των 32 ετών, όταν έχουν ωριμάσει και έχουν αναδειχθεί επαγγελματικά.

Οι ισχυρισμοί των ειδικών έχουν επιβεβαιωθεί: σε σύγκριση με τα άτομα που παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία, εκείνα που παντρεύονται άνω των 25 ετών έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών , τα ποσοστά διαζυγίου είναι χαμηλότερα για εκείνους που παντρεύονται για πρώτη φορά σε ηλικία περίπου 30-34 ετών.

Τι γίνεται όμως με όσους παντρεύονται για πρώτη φορά στα 35 ή σε μεγαλύτερη ηλικία; Οι ερευνητές υποθέτουν ότι μερικοί μπορεί να δυσκολεύτηκαν να βρουν σύντροφο λόγω των διαπροσωπικών δυσκολιών και μπορεί να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτό. Ο Phillip Cohen, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, παρουσιάζει ένα μοντέλο που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν εάν παντρευτούν για πρώτη φορά μεταξύ 45 και 49 ετών.

Εν κατακλείδι οι περισσότεροι δηλώνουν πως η καλύτερη στιγμή για να παντρευτείτε είναι όταν αισθάνεστε σίγουροι τόσο για τη δουλειά όσο και για και την προσωπική σας ζωή.
Jenny.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα