Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο...

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»/newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα