Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυνεχείς παραβιάσεις της ΛΕΑ... (ΦΩΤΟ)

Συνεχείς παραβιάσεις της ΛΕΑ… (ΦΩΤΟ)

Οι παραβιάσεις του ΚΟΚ είναι ένα φαινόμενο που δεν λέει να… εκλείψει. Ιδίως όσο αυξάνει η κίνηση στους δρόμους, όσο αυξάνουν τα προβλήματα και οι ανάγκες τόσο βιώνουμε καθημερινά το θέατρο του παραλόγου.

Παραβιάσεις της ΛΕΑ από οδηγούς λεωφορείων μέχρι οδηγούς που μόλις έχουν πάρει το δίπλωμα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

φωτο από newsauto.gr

Η παραβίαση της ΛΕΑ (Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης) είναι μία παράβαση του ΚΟΚ που μεταφράζεται σε αφαίρεση διπλώματος, άδειας κ.λπ. συν χρηματικό πρόστιμο. Παρ’ όλα αυτά οι οδηγοί που κινούνται σε αυτή τη λωρίδα είναι πάρα πολλοί και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα αλλά και τι μπορεί να συμβεί επειδή θέλουν να κινηθούν γρήγορα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsauto, στην Αττική οδό και στο σημείο λίγο μετά τα διόδια της Παιανίας με κατεύθυνση προς την εθνική οδό, οι οδηγοί που παραβιάζουν τη ΛΕΑ είναι αρκετοί. Το χειρότερο είναι πως ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί με μεγάλα οχήματα (π.χ. λεωφορεία), κινούνται στη ΛΕΑ χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται όχι μόνο για τις επιπτώσεις αλλά και για τους γύρω τους.

Το… φαινόμενο ΛΕΑ
Το φαινόμενο γίνεται χειρότερο και επικίνδυνο, ακόμα και από νέους οδηγούς, που ενώ πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τον ΚΟΚ (καθώς έχουν… φρέσκια στο μυαλό τους τη νομοθεσία), απλά… σφυρίζουν κλέφτικα και κινούνται στη ΛΕΑ, σα να μην γνωρίζουν ότι απαγορεύεται «δια ροπάλου» η οδήγηση σε αυτήν.

Στο δια ταύτα, σε ένα δρόμο που πληρώνεις, σε ένα δρόμο που αστυνομεύεται και έχει παντού κάμερες, το φαινόμενο «ΛΕΑ» συνεχίζει ακάθεκτο.

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι, πως εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να μη βάζουμε μυαλό, θέλοντας να το παίξουμε έξυπνοι και απλά να κινηθούμε γρήγορα…

Newsauto.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα