Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών – «Σπάσαμε τα τζάμια για να βγούμε»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών – «Σπάσαμε τα τζάμια για να βγούμε»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στην Λάρισα το βράδυ της Τρίτης.
Οι επιβάτες περιγράφουν τις δραματικές ώρες που έζησαν όταν τα τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη, στο ύψος της Λάρισας, με τους νεκρούς μέχρι στιγμής να φτάνουν τους 32.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας επιβάτιδας του βαγονιού 3 η οποία αναφέρει πως για να καταφέρει να βγει, και αυτή και άλλοι, έσπασαν τα τζάμια του τρένου.

Όπως λέει, η μια μεριά του τρένου διαλύθηκε και έφυγε στον γκρεμό, ενώ στο 3 βαγόνι ήταν και μωρό με τη μαμά του, που ευτυχώς σώθηκαν και οι 2.

Άλλοι επιβάτες έχουν καταθέσει πως άκουσαν φρενάρισμα, ενώ άλλοι πως ένιωσαν απλά τη σύγκρουση.

«Ακούσαμε το φρενάρισμα και μετά είδαμε φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων» λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας.

Στο βαγόνι υπήρχαν νέα παιδιά, φοιτητές, οι οποίες τις πρώτες στιγμές βοήθησαν πολύ τον κόσμο να απεγκλωβιστεί, όσο μπορούσαν. Αυτό καταθέτει και ένας νεαρός, ο οποίος είπε πως αφού στο δικό του βαγόνι βγήκαν οι επιβάτες, πήγε και στα υπόλοιπα για να βοηθήσει όσο μπορεί.

Ένας άλλος άνδρας ανέφερε πως τα πρώτα δευτερόλεπτα της σύγκρουσης όλοι κατάλαβαν πως έγινε κάτι πολύ κακό. Το βαγόνι που επέβαινε πήρε κλίση 45 μοίρες και πολλοί έπεφταν. Όπως λέει, στο δικό του οι πόρτες άνοιξαν ενώ σε άλλα όχι, ενώ κάποια βαγόνια πήραν φωτιά.

Συγγενείς επιβατών που ακόμα δεν έχουν βρεθεί ζουν μέσα στην αγωνία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας μητέρας, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους και με έκδηλη την αγωνία της, δήλωσε πως παίρνει το παιδί της τηλέφωνο και δεν το βρίσκει.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση από κανέναν.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα