Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτο μικροσκόπιο οι ασφαλιστικές εισφορές του Φουρθιώτη

Στο μικροσκόπιο οι ασφαλιστικές εισφορές του Φουρθιώτη

Περισσότερα από 60.000 ευρώ για διάστημα δύο μηνών (Αύγουστος και Σεπτέμβριος του 2020) κατάφεραν να αποσπάσουν μέσω του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και δύο συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, από τον φάκελο με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη προκύπτει ότι ο Μ. Φουρθιώτης και οι δύο συνεργάτες του επιδοτήθηκαν από τον μηχανισμό του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέσω των εταιρειών με την επωνυμία Ρroduction Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Ρarty fm Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στην «R»: «Ο Μένιος Φουρθιώτης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκε στο σύστημα “Εργάνη” με μεικτό ονομαστικό μισθό 56.000 ευρώ σε καθένα από τα δύο μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα οι αποδοχές του για τους δύο μήνες να ανέλθουν συνολικά στα 224.000 ευρώ. Από τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για κάθε του απασχόληση έλαβε 7.800 ευρώ και συνολικά για το δίμηνο 31.200 ευρώ. Παράλληλα, οι άλλοι δύο συνεργάτες του εντάχθηκαν στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μόνο για την εργασία τους στην τηλεόραση, με ονομαστικό μισθό επίσης 56.000 ευρώ, λαμβάνοντας ο καθένας από 7.800 ευρώ για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Συνολικά άλλα 31.200 ευρώ». Σημειώνεται ότι ο μισθός των συγκεκριμένων εργαζομένων τον προηγούμενο μήνα ήταν 1.300 ευρώ μεικτά!

«Εκτόξευση» αποδοχών

Υπενθυμίζεται ότι η εκάστοτε επιχείρηση-εργοδότης μπορεί να εντάξει τον εργαζόμενο στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μειώνοντας τον χρόνο απασχόλησης και τον μισθό του έως 50%, με το κράτος να επιδοτεί έως και το 60% του υπολειπόμενου μισθού, καλύπτοντας και τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εισφορές. «Μετά την πληρωμή των δύο μηνών, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, οι μισθοί των συγκεκριμένων ‘‘εκτοξεύτηκαν’’, φτάνοντας τα 85.000 ευρώ μεικτά τον Νοέμβριο για τον κ. Φουρθιώτη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην «R».

Σημειώνεται ότι για κάθε μισθό 56.000 ευρώ μεικτά, το καθαρό ποσό για τον εργαζόμενο είναι περίπου 34.000 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα είναι φόροι και μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με το υπόμνημα, για κάθε καταβολή έχει αποπληρωθεί στο Δημόσιο το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, ποσό που προσεγγίζει τα 176.000 ευρώ, όταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μέσω του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβαν από το κράτος συνολικά 62.400 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην «R» ότι «η Εισαγγελία θα διερευνήσει αν οι εταιρείες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από την ένταξή τους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα