Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτον ανακριτή ο «ψευτογιατρός» - Απολογείται για 12 ανθρωποκτονίες

Στον ανακριτή ο «ψευτογιατρός» – Απολογείται για 12 ανθρωποκτονίες

Εξηγήσεις για ένα διευρυμένο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες και ακόμα 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καλείται να δώσει ο 47χρονος «ψευτογιατρός». Ο κατηγορούμενος μετά από προθεσμία που είχε λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο για να προετοιμάσει την απολογία, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

«Κόλαφος» οι μαρτυρίες των θυμάτων
Μέχρι στιγμής 36 πρόσωπα έχουν καταθέσει στην αστυνομία ότι ο «γιατρός» τους έχει ξεγελάσει, με τον πραγματικό όμως αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς αρκετοί δεν μπόρεσαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας να καταθέσουν. Από το 2010 έως το 2019, 8 άνδρες και 4 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο, έχοντας ακολουθήσει τα γιατροσόφια του ψευτογιατρού.

Οι τέσσερις θάνατοι αποδίδονται εξ ολοκλήρου στη διακοπή θεραπείας καθ’ υπόδειξη του απατεώνα γιατρού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή με καρκίνο στους όρχεις που έχασε τη ζωή του το 2010 και ο ιατρικός του φάκελος μάλιστα “εξαφανίστηκε” από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, πιθανότατα λόγω κλοπής. Ο 46χρονος άνδρας, επί τρία χρόνια ακολουθούσε τις οδηγίες του ψευτογιατρού και πείσθηκε να μην πραγματοποιήσει την ενδεδειγμένη χειρουργική επέμβαση, πληρώνοντας 113.00€ σε μετρητά για θεραπείες με ενέσεις βότανα, βιταμίνες και κάνναβη. Απεβίωσε τον Μάιο του 2010, παρά το γεγονός ότι η μορφή καρκίνου με την οποία νοσούσε θεωρείτο ιάσιμη σε ποσοστό 95%. Σύμφωνα με την σύζυγο του, δύο ομάδες με κοινά πρόσωπα, επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τις λίστες αναμονής καρκινοπαθών και εμφανιζόμενοι ως εργαζόμενοι σε φαρμακοβιομηχανίες και νοσηλευτικά ιδρύματα, προωθούσαν σκευάσματα που παρασκευάζονταν σύμφωνα με τις συνταγές του “Δόκτορα”.

Οι κατηγορίες
Ο 47χρονος κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Εις βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα προσκαίρου καθείρξεως μέχρι δεκαπέντε ετών.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί δεκαπέντε ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα