Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτοιχεία – σοκ για τον κορονοϊό: Οι 20άρηδες στο στόχαστρο της πανδημίας

Στοιχεία – σοκ για τον κορονοϊό: Οι 20άρηδες στο στόχαστρο της πανδημίας

Ησκληρή αλήθεια των αριθμών έρχεται για ακόμα μια φορά ως γροθιά στο στομάχι να επιβεβαιώσει ότι πλέον ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ηλικίες και σκοτώνει.Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το ποσοστό των νέων ανθρώπων που νόσησαν από κορονοϊό και έφυγαν από την ζωή σοκάρουν. Από την έναρξη της πανδημίας 115 άνθρωποι ηλικίας 18-35 ετών έχασαν την ζωή τους, τρεις εκ των οποίων μέσα σε λίγα 24ωρα.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές 12 νέοι άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι και το συνολικό ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών ηλικίας 18-24 ετών είναι 42,4%.

Χρειάστηκε η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, μια ανάρτηση κραυγή αγωνίας για να μπει και πάλι ο κορονοϊός στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο.

Όπως έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ο 28χρονος που πέθανε από κορονοϊό στην Κομοτηνή ήταν ο τρίτος νέος άνθρωπος που χάνει την ζωή του και είναι κάτω των 30 ετών την τελευταία εβδομάδα. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι.

Κορονοϊός: Τηλεφωνική γραμμή για όσους φοβούνται να εμβολιαστούν
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

Η κα Γκάγκα, στην ανάρτηση της έκανε επί της ουσίας προαναγγελία δημιουργίας μιας τηλεφωνικής γραμμής, η οποία θα λειτουργεί προκειμένου να λύνονται απορίες αλλά και να γίνονται προσπάθειες να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς ακόμα και σήμερα να εμβολιαστούν.

Έρχονται οι μωβ περιοχές;

Με την χαλαρότητα σε σχέση με την τήρηση των μέτρων να είναι εμφανής παντού, από την καθημερινότητα μέχρι και την διασκέδαση οι αρχές προβληματίζονται για το πώς θα διαχειριστούν τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε και ενώ αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες και οι κλειστοί χώροι είναι μονόδρομος. Πολλά «όπλα» στην φαρέτρα δεν υπάρχουν, ωστόσο, επειδή είναι αδύνατον να βρίσκεται ένας ελεγκτής σε κάθε επιχείρηση για να βλέπει αν τηρούνται τα μέτρα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε να ανακοινώνονται κάποια εναλλακτικά.

Όσο κλεινόμαστε μέσα λόγω καιρού και χαλαρώνουμε μέρα με την ημέρα, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Αυτό που εξετάζουν τώρα ως μέτρο κυβέρνηση και ειδικοί είναι οι περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά του κορονοϊού να βάφονται στον επιδημιολογικό χάρτη με μωβ χρώμα.

Αυτό σημαίνει ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού και θα είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς. Αυτό είναι μόνο ένα από τα μέτρα που θα ρίξει στο τραπέζι η επιτροπή των ειδικών μέσα στην εβδομάδα για να θέσει σε ισχύ ακόμα ένα μέτρο – ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Κάντε το εμβόλιο της γρίπης
Καθημερινά οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης. Κι αυτό, γιατί όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει και από γρίπη και από κορονοϊό έχουν διπλάσια πιθανότητα να διασωληνωθούν ή και να χάσουν την ζωή τους. Και οι δυο ιοί προσβάλλουν το αναπνευστικό και όσο κάποιος παραμένει ανεμβολίαστος θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

Και αυτό, την ώρα που οι ΜΕΘ σε όλη την χώρα είναι γεμάτες ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι αν προστεθούν σε αυτούς και όσοι προσβληθούν από την γρίπη, μπορεί να ζήσουμε εικόνες στα νοσοκομεία όπως τον περασμένο χειμώνα.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί στα φαρμακεία 1,8 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, όμως το 30% με 35% δεν έχει εκτελεστεί.

Πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα