Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΣτην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την τρίτη δόση των εμβολίων

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την τρίτη δόση των εμβολίων

Μία τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα χορηγείται στους περισσότερους Αμερικανούς οκτώ μήνες αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους όπως ανέφερε η εφημερίδα των New York Times.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT. Οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις ενδέχεται να αρχίσουν να χορηγούνται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατά το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, όπως ξεκαθάρισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν την ανάγκη χορήγησης της ενισχυτικής δόσης στους εμβολιασμένους του γενικού πληθυσμού».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, ήδη η επιτροπή έχει συλλέξει τις θέσεις των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών σχετικά με την τρίτη δόση. Επίσης πρόσθεσε ότι η γνωμοδότηση θα στηριχθεί στα δεδομένα των μελετών της ανοσιακής απάντησης μετά τον εμβολιασμό, αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και κυρίως τις σοβαρές λοιμώξεις παρά τον εμβολιασμό, τις νοσηλείες και τους θανάτους.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα