Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτην Εισαγγελία το πόρισμα για το ''δίκτυο'' των αντιεμβολιαστών - 18 περιπτώσεις...

Στην Εισαγγελία το πόρισμα για το ”δίκτυο” των αντιεμβολιαστών – 18 περιπτώσεις στο ”στόχαστρο”

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα παραδώσουν σήμερα στην Εισαγγελία το πόρισμα της έρευνας για διασπορά ψευδών ειδήσεων από ιστοσελίδες και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 18 περιπτώσεις βρίσκονται στον φάκελο, επτά εκ των οποίων αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας για διασπορά ψευδών ειδήσεων από ιστοσελίδες και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον κορονοϊό, θα παραδώσουν σήμερα αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο υπάρχουν 18 περιπτώσεις. Για τουλάχιστον 7 αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία με τη Δικαιοσύνη ν’ αποφασίζει αν αυτή θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι διαχειριστές αυτών των ιστοσελίδων και των ομάδων να εμπλέκονται και σε «μαύρο» χρήμα, αποκομίζοντας διάφορα ποσά (σ.σ. από 20 έως 50 ευρώ κατά περίπτωση) από την επονομαζόμενη «φάμπρικα των εξωδίκων» προς την κυβέρνηση και κρατικούς λειτουργούς. Πρόκειται για έγγραφα όπου χρησιμοποιούν ορολογία περί «αυτοχθόνων Ελλήνων ιθαγενών», που «δικαιούνται να επιβάλλουν πρόστιμα» από 5.000 έως 5 εκατομμύρια ευρώ σε όσους επιχειρούν να… επιβάλλουν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Για την υπόθεση θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία την Τρίτη.

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται και διάφοροι τυχοδιώκτες που υπόσχονται αυθεντικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς όμως να γίνει η ιατρική πράξη. Οι συγκεκριμένοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν και αυτοί «κλειστές» ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες, να παίρνουν χρήματα και να… εξαφανίζονται.

 

Πηγή:ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα