Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συνάντηση το απόγευμα με τον Αρχιεπίσκοπο...

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συνάντηση το απόγευμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, στην Ελλάδα πραγματοποίει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς νωρίτερα αφίχθη στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Απριλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως πρόκειται να απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές συνέδριο “Οur Ocean”, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο υφυπουργός εξωτερικών, κ. Γιώργος Κώτσηρας, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία στην αίθουσα υποδοχής επισήμων του αεροδρομίου. Παρόντες στην υποδοχή του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, διευθυντής του γραφείου Εκπροσωπήσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κ. Μεθόδιος, οι οποίοι αποτελούν, μεταξύ άλλων, την Πατριαρχική Συνοδεία. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Παράλληλα στις 18:00 το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ την Τετάρτη 17 Αριλίου, το μεσημέρι, θα παραστεί στην τελετή απονομής του τίτλου του επιτίμου καθηγητού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προς τον Εντιμολογιότο κ. Βλάσιο Φειδά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ομιλήσει στον φιλολογικό σύλλογο “Παρνασσός”, του οποίου είναι επίτιμος πρόεδρος. Αντίστοιχα την Πέμπτη 18 Απριλίου, το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Κολωνάκι, ο Παναγιώτατος θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον Εντιμολογιότατο κ. Νικόλαο Πατέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Πόλη.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κ. Μεθόδιος, οι Πανοσιολογίοτατος Μητροπολίτης Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, διευθυντής του ιδιαιτέρου Πατριαρχικού γραφείου, και Μ. Αρχιδιάκονος κ. Αλέξανδρος, ο Εντιμολογιότατος κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, διευθυντής του γραφείου τύπου και επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμολογιότατος κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος. Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και τον προέπεμψε στο αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολογιότατο Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα