Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων – Αντιδράσεις από ΠΟΕΔΗΝ

Στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων – Αντιδράσεις από ΠΟΕΔΗΝ

Αλλαγή στον προγραμματισμό των εμβολιασμών των ηλικιωμένων προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, καθώς κανένας δεν τους είχε ενημερώσει ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών δεν θα διεξαχθούν στα Κέντρα Υγείας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκο, τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορονοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού.

Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, από τα μεσάνυχτα, στέλνονται μηνύματα στους ηλικιωμένους πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία. Χωρίς να γνωρίζουν κάτι επίσημα τα νοσοκομεία. Χωρίς προσωπικό. Και μάλιστα διευρύνοντας τα ωράρια. Άρα χρειάζονται περισσότερη στελέχωση. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευτεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. Τι κρυφός σχεδιασμός είναι αυτός. Γιατί δεν ετοιμάστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως έχουν ανακοινώσει, καταλήγει ο κος Γιαννάκος.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών άνω των 85 ετών ξεκινούν από το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου , ενώ από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα