Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών των δημόσιων δομών υγείας αύριο

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών των δημόσιων δομών υγείας αύριο

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων δομών υγείας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 αύριο Τρίτη (10.5.2022) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11:30, η οποία θα ολοκληρωθεί με πορεία προς τη Βουλή, για διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για αυτό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας όλων των γιατρών και νοσηλευτών.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που στοχεύει, «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό».

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα