Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣπάνιο μπαρμπούνι έπιασε ψαράς – Γιατί το κοιτούσε με έκπληξη (ΦΩΤΟ)

Σπάνιο μπαρμπούνι έπιασε ψαράς – Γιατί το κοιτούσε με έκπληξη (ΦΩΤΟ)

Το μπαρμπούνι έπεσε στα δίχτυα ψαρά στο Ιόνιο και πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα. Το μέγεθος και το βάρος του, το έκαναν θέμα συζήτησης…

Ένα τεράστιο μπαρμπούνι έπεσε στα δίχτυα ψαρά στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου στην Πρέβεζα. Το ψάρι ζυγίζει 1 κιλό και 850 γραμμάρια, ενώ το μήκος του είναι 42 εκατοστά όταν το συγκεκριμένο είδος σπάνια φτάνει τα 40 εκατοστά μήκος και βάρος το 1 κιλό!

Σύμφωνα με τους ψαράδες της περιοχής τέτοιου μεγέθους ψάρι είναι πολύ σπάνιο να εντοπιστεί. Το μπαρμπούνι ζει σε πολλές θάλασσες των εύκρατων περιοχών του πλανήτη (και στις ελληνικές), κυρίως μέσα σε συμπλέγματα φυκών (φυκιάδες), σε αμμώδεις βυθούς και σε βυθούς με πλάκες και χαμηλές έως μετρίου μεγέθους πέτρες, όπου και αναζητά την τροφή του, την οποία αποτελούν διάφορα μικρά μαλάκια. Το μπαρμπούνι είναι περιζήτητο αλίευμα, για την τρυφερή και νόστιμη σάρκα του.

Αλιεύεται από βάρκα με καθετή, ενώ από την ακτή αλιεύεται κυρίως με την τεχνική του casting. Παραλλαγή του μπαρμπουνιού είναι η κουτσομούρα, η οποία διαφέρει από το μπαρμπούνι στο χρώμα (είναι πιο ανοιχτόχρωμη), στο σχήμα του ρύγχους (στο άκρο του είναι περισσότερο κοφτό, απ’ όπου και το όνομά της) και στο ότι δεν φέρει εμφανές μουστάκι.

Δείτε το μπαρμπούνι που έπιασε ψαράς στην Πρέβεζα, στη φωτογραφία του boatfishing.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα