Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣοκάρουν τα SMS που έστελνε ο δάσκαλος στις μαθήτριες - «Ξεσκονίζουν» το...

Σοκάρουν τα SMS που έστελνε ο δάσκαλος στις μαθήτριες – «Ξεσκονίζουν» το κινητό και το laptop του

Στο σπίτι του πλέον, μακριά από τα 9χρονα κορίτσια που τον κατηγορούν ότι τους έστελνε άσεμνα μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο, βρίσκεται ο 48χρονος δάσκαλος της 5ης τάξης δημοτικού σχολείου της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο εκπαιδευτικός, που αφέθηκε την Τρίτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, δεν θα μπορεί να πλησιάσει τα ανήλικα κορίτσια σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, ούτε να επικοινωνεί μαζί τους.

«Αυτό που έκανα, ήταν να απαντήσω στα μηνύματα της μαθήτριάς μου. Το κορίτσι μου έκανε παράπονα για ένα αγόρι για το οποίο έτρεφε αισθήματα. Της έκανα κομπλιμέντα, για να της τονώσω το ηθικό. Ήταν λάθος μου» λέει ο ίδιος.

Δεν απολύεται
Το υπουργείο Παιδείας κινήθηκε άμεσα και αποφάσισε να τον θέσει σε αργία, ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ο υπαλληλικός κώδικας, στον οποίο υπάγονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Ο 48χρονος δάσκαλος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε συγγνώμη που επικοινώνησε με τις μαθήτριές του εκτός σχολείου. «Η επικοινωνία μου με τα κορίτσια, δε συνάδει με τη σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή. Δεν είχα σκοπό να παρενοχλήσω τα κορίτσια. Ζητώ συγνώμη από τις ίδιες και τις οικογένειές τους».

Σοκαριστικές οι συνομιλίες
Οι συνομιλίες πάντως των τριών μαθητριών με τον 48χρονο δάσκαλο, τις οποίες κοινοποίησαν στις Αρχές οι γονείς τους που κινήθηκαν νομικά εναντίον του, προκαλούν ανατριχίλα.

«Δάσκαλος: Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι
Μαθήτρια: Τι είναι αυτά που λέτε κύριε;
Δάσκαλος: Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις!»

Ήδη, ερευνώνται τα ηλεκτρονικά ίχνη του δασκάλου για τυχόν επιπλέον ύποπτα μηνύματα, ο οποίος δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο σχεδόν 15 χρόνια.

«Ηθικοκοινωνική απαξία»
Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Μανώλης Αναστασάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχρεται αντιμέτωπο με την «κοινωνική απαξίωση» και όχι τόσο με την «ποινική αντιμετώπιση». «Σε πλημμεληματικές πράξεις αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μήνες» σημείωσε.

 

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα