Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣοκάρει η δικογραφία για τα βασανιστήρια ηλικιωμένων στο γηροκομείο του τρόμου

Σοκάρει η δικογραφία για τα βασανιστήρια ηλικιωμένων στο γηροκομείο του τρόμου

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στα Χανιά. Η εκταφή της μητέρας του Μανώλη Χουρδάκη αποκάλυψε με τον πλέον τραγικό τρόπο την πραγματική αιτία θανάτου ενός από τους δεκάδες ανθρώπους που έζησαν εκεί την κόλαση.

«Έπεσε, την άφησαν να αιμορραγεί μέχρι να πεθάνει. Είχαν ξεκινήσει τα μέτρα για κορωνοϊό, δε μας άφηναν να πάμε και ξεσάλωναν». Οι δύο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη, μαζί με 5 εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση-θρίλερ όπου εμπλέκονται 36 άτομα.

Καρδιακή ανακοπή υπέγραφε ο γιατρός της δομής ως αιτία θανάτου για 68 ηλικιωμένους μέσα σε έναν χρόνο, ενώ από το 2015 ως το 2021 αναφέρονται συνολικά 293 θάνατοι στο γηροκομείο. Νοσοκόμα που έκανε εκεί την πρακτική της, είναι ένα από τα άτομα που εκλήθησαν να καταθέσουν όσα γνώριζαν και βρέθηκε χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μόλις τρείς μέρες στον οίκο ευγηρίας ήταν αρκετές για να οδηγηθεί ο πατέρας της δικηγόρου Μαρίας Παπαδάκη στο νοσοκομείο κι εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του εφιάλτη. Η λίστα αναμονής για το γηροκομείο ήταν μεγάλη, η φιλοξενία κόστιζε από 900 ως 1.200 ευρώ το μήνα, με την τροφή για τον κάθε ηλικιωμένο να μην ξεπερνά το κόστος των 55 σεντς καθημερινά.Στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου βρέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά και πάρα πολλά κοσμήματα τεράστιας αξίας, μεταξύ των οποίων και δεκάδες βέρες των ανθρώπων που κατέληξαν βασανισμένοι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα