Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣκρέκας: 164 προσαγωγές και 21 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών

Σκρέκας: 164 προσαγωγές και 21 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών

Νεότερα στοιχεία για τις συλλήψεις και τις προσαγωγές στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία εβδομάδα σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, συνολικά ως σήμερα έχουν γίνει 164 προσαγωγές και 21 συλλήψεις σχετικά με πρόκληση πυρκαγιών. «Έντεκα από τις συλλήψεις και 142 προσαγωγές μόνο στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού», ωστόσο, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την έρευνα της πρόκλησης των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μάνδρας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι ενδείξεις που είχαμε ότι η πυρκαγιά είναι εμπρησμός, γίνονται αποδείξεις, ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για εμπρησμό. Ακόμη, και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, καταγγέλλει εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Όπως είπε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είδαν ένα λευκό αμάξι με φιμέ τζάμια, από το οποίο οι επιβαίνοντες πέταξαν κάτι και αμέσως μετά δημιουργήθηκε κάψα στο σημείο.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα