Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε υψηλούς τόνους η Ιερά Σύναξη των ηγουμένων του Αγίου Όρους για...

Σε υψηλούς τόνους η Ιερά Σύναξη των ηγουμένων του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η σημερινή πολύωρη διπλή Ιερά Σύναξη των αντιπροσώπων και των 20 ηγούμενων των μονών του Αγίου Όρους, που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την απόπειρα θεσμοθέτησης “γάμου” μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση ακούστηκαν ακόμα και φωνές για καταδίκη του επίμαχου νομοσχεδίου, ωστόσο την σχετική ανακοίνωση ανέλαβε να συντάξει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων αρχιμανδρίτης, Βασίλειος Γοντικάκης, γνωστός για τον εξισορροπητικό του λόγο και τη μετριοπαθή στάση του.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκπροσώπηση της Ιεράς Κοινότητας στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Πρόκειται για εκδήλωση με θέμα “Άνδρας-Γυναίκα: Γάμος. Πατέρας-Μητέρα: Oικογένεια” και τελεί υπό την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ομιλητές σε αυτή θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου και η γιατρός Μαγδαληνή Τσολάκη. Το Άγιον Όρος και την Ιερά Κοινότητα θα εκπροσωπήσουν δύο αντιπρόσωποι, ο ιερομόναχος Ιερώνυμος της Μονής Σίμωνος Πέτρας και ο μοναχός Νικόδημος της Μονής Αγίου Παύλου.

Πηγή:pellanews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα