Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Την εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά τα 40 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους δίνει σήμερα με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων. Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος, Ευθυμία Μπουτζίκα, και η γραμματέας, Χρυσούλα Τριανταφυλλίδου.

Όπως αναφέρει το Σωματείο των εργαζομένων, τo Γ.Ν. Διδυμοτείχου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς πολλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και εξαιρέθηκαν από τα καθήκοντά τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δυσχέρεια στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων και η απογοητευτική συνολική εικόνα του Νοσοκομείου. Όλες οι κλινικές υπολειτουργούν λόγω της μετακίνησης έμπειρου προσωπικού για τη στελέχωση των κλινών αντιμετώπισης του Covid-19. To μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Χειρουργική κλινική λόγω επιμόλυνσης του προσωπικού της. Αναβλήθηκε η πλειονότητα των προγραμματισμένων χειρουργείων και διενεργούνται μόνο τα έκτακτα. «Πολλά είναι τα προβλήματα και στους τραυματιοφορείς, καθώς πολλοί συνάδελφοι παρουσίασαν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Το τμήμα της αποστείρωσης εδώ και δυο χρόνια έχει μείνει με δύο συναδέλφους, με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να είναι δυσβάστακτος. Επιπλέον στα χειρουργεία για μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος.»

Οι εργαζόμενοι καταλήγοντας ζητούν:
Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και την μείωση της εξουθένωσης των συναδέλφων μας.
Την άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας του προσωπικού.
Την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό.
Τη μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνηση του προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής. Τα προβλήματα αυτά επιβάλλεται άμεσα να επιλυθούν για το ακριτικό αλλά νευραλγικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς όφελος των εργαζομένων και πρωτίστως των πολιτών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα