Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα – Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Σε εφαρμογή από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα ως «ανάχωμα» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

Σε εστίαση – διασκέδαση το ωράριο λειτουργίας θα είναι εώς τις 12 το βράδυ. Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι (6 ανά τραπέζι), ενώ θα απαγορεύεται πλήρως η μουσική.

Ειδικώς για την παραμονή Πρωτοχρονιάς το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 02:00, αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί (απαγόρευση μουσικής, ορθίων).

Σε ισχύ από σήμερα και τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Μεταξύ αυτών η επέκταση της τηλεργασίας στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η επέκταση της διπλής ή ενισχυμένης μάσκας. Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95. Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών.

Τι θα γίνει με τα πάρτι και τα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει κυρίως τις νεότερες γενιές 18-30 ετών, οι οποίες νοσούν κατά βάση ασυμπτωματικά. Για τον λόγο αυτό συνέστησε «όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα να συμπεριφέρεται σαν να είναι φορέας του κορωνοϊού».

«Στα τραπέζια πριν από την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να γίνεται τεστ από όλους όσοι θα παρεβρεθούν και όσοι αισθάνονται ότι έχουν βρεθεί με κόσμο που μπορεί να έχει νοσήσει θα πρέπει να δείξουν ότι αγαπούν τους γονείς και τους παππούδες τους χωρίς να τους δουν» είπε.

Σημείωσε ακόμη μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης-πάρτι, είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο, που έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους διασκέδασης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα