Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε αυτά τα άτομα δεν συστήνεται τέταρτη δόση

Σε αυτά τα άτομα δεν συστήνεται τέταρτη δόση

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η σύσταση της τέταρτης δόσης (δεύτερης ενισχυτικής). Υπάρχει μια κατηγορία ατόμων στην οποία δεν συστήνεται να προχωρήσει σε νέα ενισχυτική δόση όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών από την έκακτη ενημέρωση την Τρίτη 5 Απριλίου.

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου «άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται δεύτερη». Τα άτομα δηλαδή που μετά από την τρίτη δόση (πρώτη αναμνηστική) νόσησαν από κορονοϊό δεν χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ακόμα ότι κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι η προστασία έναντι της σοβαρής νόσου. «Πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού στον πληθυσμό» όπως εξήγησε.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού τέταρτης δόσης εμβολίου. Τα άτομα που έχουν προτεραιότητα την πρώτη εβδομάδα είναι όσοι είναι άνω των 80 ετών με την πλατφόρμα των ραντεβού να ανοίγει σταδιακά ανά δεκαετίες. Την επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-79 και ακολούθως για την ηλικιακή ομάδα 60-69.

Πηγή news4health.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα