Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣεσημασμένος για ναρκωτικά ο 30χρονος που συνελήφθη για την κακοποίηση της γάτας...

Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο 30χρονος που συνελήφθη για την κακοποίηση της γάτας στην Εύβοια

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο νεαρός που εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στην θάλασσα.

Ο νεαρός, γεννημένος το 1992, είναι αλβανικής καταγωγής και συνελήφθη στο σπίτι του ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr ο 30χρονος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ στο πόδι του το οποίο απεικονίζεται στο βίντεο με την κακοποίηση του γατιού.  Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Την είδηση της σύλληψης έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως έγραψε στο Facebook: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα