Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣεισμός Φλώρινα: Ξεκινούν οι έλεγχοι στα κτήρια

Σεισμός Φλώρινα: Ξεκινούν οι έλεγχοι στα κτήρια

Μετά από ένα πολύ δύσκολο βράδυ, το οποίο πολλοί πέρασαν έξω, στα αυτοκίνητά τους και σε κοντινά χωριά, οι κάτοικοι της Φλώρινας προσπαθούν αν επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας είναι ορατές οι ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένα παλιά κτήρια αλλά και πολυκατοικίες, με πτώσεις σοβάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.«Μένω στον τέταρτο όροφο. Ήταν τρομακτικά. Κάδρα, φωτογραφίες, πίνακες έπεσαν όλα κάτω. Ακόμη και το λαπτοπ από το γραφείο έπεσε στο πάτωμα», δήλωσε κάτοικος της Φλώρινας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι ήταν μεγάλη η βοή και η ένταση του σεισμού λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

«Τρομάξαμε πάρα πολύ. Ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Φύγαμε κατευθείαν έξω. Οι πελάτες ήταν τρομοκρατημένοι», δήλωσε επιχειρηματίας της περιοχής. Τα ξημερώματα συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τις αυτοψίες των προέδρων των κοινοτήτων των στελεχών της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δεν καταγράφηκαν καταρρεύσεις, ενώ οι υλικές ζημιές -αναλογικά με το μέγεθος του σεισμού- δεν αξιολογούνται ως σημαντικές. Διευκρινίστηκε επίσης και επισήμως ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα