Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣεισμός στην Κρήτη: «Κουνήθηκαν τα πάντα - Νομίζαμε ότι πέφτει αεροπλάνο» λένε...

Σεισμός στην Κρήτη: «Κουνήθηκαν τα πάντα – Νομίζαμε ότι πέφτει αεροπλάνο» λένε οι κάτοικοι

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε λίγο μετά τις 9 το πρωί την Κρήτη, με το χτύπημα του Εγκελάδου να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στο Ηράκλειο προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Ηράκλειο - σεισμός«Κουνήθηκαν τα πάντα, βγήκαμε έξω έντρομοι, νομίζαμε ότι θα πέσει το κτίριο, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση», αναφέρει επισκέπτρια στην πόλη του Ηρακλείου που βρισκόταν εκεί την ώρα που χτύπησε ο σεισμός. «Ο σεισμός ξεκίνησε με δυνατό θόρυβο, σαν να πέφτει αεροπλάνο, τι να πω τόσο έντονος ήταν ο θόρυβος και μετά άρχισε το κούνημα», προσέθεσε.Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ο σεισμός ήταν έντασης 5,8 Ρίχτερ. «Έκανε πολλούς σεισμούς φέτος εδώ, αλλά αυτός ήταν μεγάλος και σε ένταση και σε διάρκεια», λένε κάτοικοι.

Για σεισμό ο οποίος δεν ήρθε απροειδοποίητα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για πολύ ισχυρή δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε, το πρωί της Δευτέρας, στην Κρήτη.«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν». Πρόκειται αναμφίβολα για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο.«Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα