Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με σειρά εκδηλώσεων σε όλες της δημοτικές ενότητες πρόκειται να εορταστεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών των προστατών των γραμμάτων, από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ θα υπάρξει και βράβευση των αριστούχων μαθητών.Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή τριών από τους μεγάλους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου,  δήμος Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων από την 29η Ιανουαρίου μέχρι και τις 1η Φεβρουαρίου. Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα θα εκκινήσουν στις 18.00 και είναι οι ακόλουθες:

  • Δευτέρα 29 Ιανουαρίου – Δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου & Μεγάρων): Ομιλήτρια Μαρία Ράντζου, επίκουρη καθηγήτρια Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

  • Τρίτη 30 Ιανουαρίου – Δημοτική ενότητα Συκεών

Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου-5ου δημοτικών σχολείων (Ζ. Γουναρίδη και Μ. Μερκούρη): Ομιλητής Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Μήλιος, διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ

  • Τετάρτη 31 Ιανουαρίου – Δημοτική ενότητα Νεάπολης

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σχολικού συγκροτήματος Στρεμπενιώτη (πρώην Πολυκλαδικό) Ομιλητής: Πέτρος Παναγιωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ

  • Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου – Δημοτική ενότητα Πεύκων: Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου γυμνασίου Πεύκων Ομιλητής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ ο οποίος μετά το πέρας της ομιλίας του θα τιμηθεί για την προσφορά του στη διάδοση του μηνύματος της Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος για την αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους του μητροπολίτη Προύσης, ο οποίος θεωρεί την παρουσία ενός διακεκριμένου ιεράρχη που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του στο “σπίτι” του με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, ιδιαίτερη τιμή για το δήμο και για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα