Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣαρηγιάννης: Μηδενικά κρούσματα στις 20 Απριλίου, αν δεν προκύψει άλλη μετάλλαξη

Σαρηγιάννης: Μηδενικά κρούσματα στις 20 Απριλίου, αν δεν προκύψει άλλη μετάλλαξη

Φως στο τούνελ βλέπει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που κάνει λόγο μέχρι για μηδενικά κρούσματα γύρω στις 20 Απριλίου αν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

«Τις τελευταίες 3 ημέρες έχουμε μια επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της Όμικρον. Προφανώς είμαστε ακόμη σε αυξητική πορεία αλλά η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μειώνεται περίπου κατά 7% την ημέρα, το οποίο δεν είναι καθόλου κακό», σημείωσε μιλώντας στο Mega.Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, «αυτό θα μας οδηγήσει σε μια κορύφωση γύρω στις 20-22 Ιανουαρίου με “ταβάνι” περίπου τα 53.000 κρούσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η κάμψη οφείλεται τόσο στους εμβολιασμούς οι οποίοι έχουν αυξηθεί, όσο και στη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα.«Γίνονται πάρα πολλά τεστ, αυτό βοηθάει πολύ γιατί σταματάμε τις αλυσίδες διασποράς και φυσικά περισσότεροι εμβολιασμοί. Χρειάζεται τα μέτρα να διατηρηθούν μέχρι τέλος του μήνα για να έχουμε έλεγχο της διασποράς αλλά χρειάζεται και εμείς να εφαρμόζουμε τα μέτρα με σύνεση», τόνισε και συνέχισε: «Είναι ένα εχθρός δύσκολος που θα βάλει σε πίεση και το σύστημα Υγείας. Ας φωτιστούμε και ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική χωρίς εμμονές».

Ερωτηθείς πότε προβλέπεται να φθίνει η Όμικρον, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, ο καθηγητής Σαρηγιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ίσως το Πάσχα – φέτος πέφτει στις 24 Απριλίου- να έχουμε ξεμπερδέψει. «Χωρίς άλλη μετάλλαξη από την Όμικρον, θα είμαστε σε πολύ χαμηλά κρούσματα σε ένα μήνα από τώρα, από τις 20 Γενάρη στις 20 Φλεβάρη δηλαδή, και θα μπορούμε να μιλάμε για μηδενικά γύρω στις 20 Απριλίου», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα