Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Μόνη λύση το αυστηρό lockdown

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Μόνη λύση το αυστηρό lockdown

Το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών, όπου αναμένεται να επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η χώρα μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, οι οποίοι περιμένουν εκ νέου τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τον Σωτήρη Μεταξά, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αποκλιμάκωσης η οποία έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται να μείνει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα. Όμως από τις 9 Ιουλίου και έπειτα, θα έχουμε αύξηση με δεδομένο, ότι θα αρχίσει να αναπτύσσεται και η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία υπάρχει στην χώρα και έχει υψηλό αριθμό μετάδοσης και δεδομένου, όπως ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, ότι έχουμε πολλά ανοίγματα και χαμηλές άμυνες, σημαίνει ότι μέχρι 15 Αυγούστου θα κυριαρχήσει στη χώρα, θα είναι δηλαδή πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων.

«Μπορεί να φτάσουμε στα 1.000 κρούσματα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου και να υπάρξει μια επιβράδυνση κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο αλλά μετά θα συνεχιστεί η αύξηση για να φτάσουμε σε λίγο λιγότερο από 1.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου και το μετά έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς ενδιάμεσα. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε υψηλά τον αριθμό των εμβολιασμένων, δηλαδή περίπου 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα, μπορούμε με βάση υπολογισμούς να φτάσουμε στο 83% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί μέχρι τις 20 – 25 Αυγούστου. Αυτό είναι απαραίτητο αν θέλουμε να διαχειριστούμε με επιτυχία την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα γιατί διαφορετικά μπορεί τον Σεπτέμβρη να αρχίσει να μας ξεφεύγει και να φτάσουμε τέλη Σεπτεμβρίου και μέσα στον Οκτώβρη σε πολύ υψηλές τιμές και μετά να συνεχιστεί. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στο 83% του ενήλικου πληθυσμού, στο 63% του συνολικού πληθυσμού τότε μπορούμε να φτάσουμε σε μια κορύφωση 1.500 κρουσμάτων αρχές Οκτώβρη αλλά μετά να πέσει αυτή η πορεία, ακριβώς επειδή θα είμαστε πολλοί οι εμβολιασμένοι και δεν θα βρίσκει πολλούς ξενιστές για να επιμολύνει» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.
Μάλιστα, ανέφερε πως σε διαφορετική περίπτωση η μόνη επιλογή θα είναι το αυστηρό lockdown.

«Είναι τόσο γρήγορη η μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα που θα πρέπει κάποιος, με κάποιο τρόπο να καταπνίξει άμεσα τη διασπορά. Εκεί η μόνη λύση θα είναι αυστηρό lockdown Απριλίου του 2020».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα