Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣήμερα η μεγάλη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Σήμερα η μεγάλη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Οι όροι που θέτει το υπουργείο Πολιτισμού – Τι πρέπει να προσέξουν οι θεατές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και live streaming για να παρακολουθήσει τη συναυλία όλη την Ελλάδα, καθώς από τις πρώτες μέρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και υπήρξε sold out.

Το υπουργείο Πολιτισμού παραχωρώντας το Καλλιμάρμαρο στον σύλλογο συγγενών των θυμάτων, έχει θέσει συγκεκριμένους όρους. Όπως διευκρινίζει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, είναι γενικά οι όροι που τίθενται σε εκδηλώσεις σε νεότερα μνημεία. Πρόκειται, προσθέτει, για τους ίδιους όρους που υπήρχαν και για τη συναυλία του Λευτέρη Παπαδόπουλου ή της Άννας Βίσση.

«Θα μου πείτε τηρούνται; Θα σας απαντήσω ότι αν είναι να ελέγξουν κάποιον για την τήρηση τους, θα είναι αυτός ο Σύλλογος, όχι η Άννα Βίσση. Οπότε καταλάβατε. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ναι. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας μα κανένας από αυτούς τους όρους δεν μπήκε στην απόφαση έγκρισης της γαμήλιας δεξίωσης των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο!» τονίζει η Δέσποινα Κουτσούμπα.

Συγκεκριμένα, οι θεατές της μεγάλης συναυλίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του παραχωρούμενου μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και πιθανών δοκιμών. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης είναι υπεύθυνος για τη σχετική ενημέρωση του κοινού από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η χρήση πυροτεχνημάτων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών, φορητών συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού, καθώς και η χωρίς ειδική άδεια αφή κεριών και πυρσών, για λόγους προστασίας του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του (κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος λόφου Αρδηττού, ΦΕΚ 268/Β/12.12.56).
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση και ρίψη, για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα, υλικών που είναι δύσκολο να περισυλλεγούν, όπως είναι π.χ το φελιζόλ, ο χαρτοπόλεμος κ.λπ.
  • Η είσοδος και η στάθμευση των οχημάτων ή μηχανημάτων πραγματοποιείται από προκαθορισμένες προσβάσεις σε συνεννόηση με την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία. Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η προσέγγιση στο χώρο βαρέων οχημάτων για τη μεταφορά εξοπλισμού και υλικών. Εξαιρούνται οχήματα που:

α) δεν υπερβαίνουν τους δέκα (10) τόνους μικτού βάρους και εξυπηρετούν την αποκομιδή των απορριμμάτων ή τη μεταφορά των υλικών,

β) μεταφέρουν άτομα με αναπηρία,

γ) εξυπηρετούν καταστάσεις ανωτέρας βίας (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία οχημάτων στους χώρους ακολουθεί ειδική διαδρομή που υποδεικνύεται από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα