Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΡόδος: Δυο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία

Ρόδος: Δυο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία

Με την κατηγορία της κατασκοπείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο, ενώ ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Δημοκρατικής” της Ρόδου, ο πρώτος εκ των δύο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφονταν συστηματικά οι επαφές του και τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου-στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του σε συνεργασία με τον δεύτερο.

Ο έτερος κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Οι πληροφορίες της “Δημοκρατικής” αναφέρουν ότι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού και κατασχέθηκαν υπολογιστές και τηλέφωνα.

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε πενθήμερη προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις παρουσία συνηγόρου.

Οπως είχε γράψει και στο παρελθόν η ίδια εφημερίδα, για την δραστηριότητα του τελευταίου ατόμου είχε ανακύψει σοβαρό θέμα τον Φεβρουάριο του 2017 που έφτασε μέχρι και στην Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα