Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΡεβεγιόν: Πώς θα γίνουν – Τι θα ισχύει με τη μετακίνηση

Ρεβεγιόν: Πώς θα γίνουν – Τι θα ισχύει με τη μετακίνηση

Απαγόρευση και στα ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι επιβάλλει ουσιαστικά η κυβέρνηση καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση.

Ομως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε.

Κι αυτό διότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση σε νοσοκομείο κ.λπ. Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Πλέον είναι οριστικό ότι για φέτος οι Ελληνες θα γιορτάσουν στα σπίτια τους, το πολύ με μία ακόμη οικογένεια, δηλαδή σε στενό κύκλο. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερωτήσεις είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις αποφάσεις, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση μόνο για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για ένα ανοικτό παράθυρο που αφήνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί μετακίνηση μόνο για συγκεκριμένες νύχτες, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για συνωστισμό στους δρόμους και για μη τήρηση των κανόνων σε σπίτια που θα υπάρξει μετακίνηση του κόσμου. Κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε διατήρηση του 10 – 5 για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα