Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς προχωρά η αποκατάσταση των ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

Πώς προχωρά η αποκατάσταση των ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

Σταδιακά, αλλά με την απαραίτητη προσοχή για την διασφάλιση τις ασφάλειας των συναλλαγών, πραγματοποιείται η αποκατάσταση του πληροφορικού συστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα των υπηρεσιών πληροφορικής των ΕΛΤΑ, με προτεραιότητα την πλήρη επαναφορά των συστημάτων που επηρεάζουν την εξυπηρέτηση των πελατών.

Η βασικότερη υπηρεσία που απομένει να αποκατασταθεί είναι η παραλαβή δεμάτων από το εξωτερικό, για την οποία αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως θα πρέπει να αναμένονται ακόμη μερικές ημέρες καθυστέρησης ως προς τη διευθέτηση αυτής της υπηρεσίας.

Στελέχη, όμως της διοίκησης των ΕΛΤΑ επιβεβαίωναν ότι αν και αντιλαμβάνονται την πρόσκαιρη ταλαιπωρία για το κοινό, καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα σε πολύ σύντομο χρόνο με το δεδομένο πως η επίθεση στα ΕΛΤΑ ήταν μια από τις σοβαρότερες που έχει δεχθεί ποτέ ελληνικός όμιλος.

Μία ιδιαίτερη παράμετρος στη διαδικασία αποκατάστασης των συστημάτων διαμορφώνει το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ διαθέτουν όχι ένα, αλλά πολλαπλά συστήματα Πληροφορικής για την εξυπηρέτηση των διαφορετικών λειτουργιών που επιτελούν (αλληλογραφία, δέματα, πληρωμές & εισπράξεις, λογαριασμοί, συντάξεις κλπ.). Κάτι που διαμορφώνει αντίστοιχα ένα σύνθετο μοντέλο διαχείρισης της επαναφοράς τους.

Τι λειτουργεί σήμερα
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το έργο της πληρωμής των συντάξεων ολοκληρώθηκε κανονικά, παρά τις μικροκαθυστερήσεις κάποιων που σημειώθηκαν σε ορισμένες απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές και για τις οποίες σύμφωνα με πηγές του οργανισμού, δεν ευθύνονται τα ΕΛΤΑ, αλλά η καθυστέρηση στην προώθηση της εκτέλεσης των πληρωμών, από την πλευρά ορισμένων φορέων.

Πηγές του ομίλου αναφέρουν ότι όλες οι συντάξεις καταβάλλονται εμπρόθεσμα σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε Ταμείου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα τακτικά επιδόματα.

Όλο το Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων και Αλληλογραφίας (Track&Trace) είναι πλέον διαθέσιμο μέσα από το site των ΕΛΤΑ το οποίο επαναλειτουργεί κανονικά. Κάτι που σημαίνει ότι το κοινό έχει πλέον εικόνα για την αλληλογραφία και τα δέματά του.

Οι μεγάλοι πελάτες (B2B) των ΕΛΤΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της αλληλογραφίας και των λογαριασμών τους, μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχουν στη διάθεσή τους.

Κανονικά εκτελούνται πλέον και όλες οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω του δικτύου ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα: Αντικαταβολές, ταχυδρομικές επιταγές (μεταφοράς χρήματος), πληρωμές λογαριασμών και οφειλών, πληρωμή εργοσήμου κλπ. Κανονικά λειτουργεί πλέον και το e-shop των ΕΛΤΑ.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα