Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς νόσησαν οι 20 μοναχές σε μοναστήρι της Φθιώτιδας

Πώς νόσησαν οι 20 μοναχές σε μοναστήρι της Φθιώτιδας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τα κρούσματα σε μοναστήρι της Φθιώτιδας. Είκοσι μοναχές νόσησαν με κορονοϊό και οι υγειονομικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες μετάδοσης της νόσου, δεδομένου ότι το μοναστήρι κανονικά δεν δεχόταν επισκέψεις.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πως εξ αυτού του γεγονότος δεν έγινε και ιχνηλάτηση. Οι έρευνες εστιάζονται στην τροφοδοσία της μονής και όπως φαίνεται πιθανό κάποιες επισκέψεις από ασυμπτωματικούς φορείς πρέπει να έγιναν, καθώς η μονή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ήδη, η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Την ακολούθησαν άλλες τρεις μοναχές και νοσηλεύονται με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή στο μοναστήρι. Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του και ο δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης να πάει φάρμακα και τρόφιμα. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ήμερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα