Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς να βρείτε κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

Πώς να βρείτε κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

Μήπως σας κατασκοπεύουν;

Είναι μία σκέψη που περνά πια από το μυαλό των περισσοτέρων, όταν μπαίνουν για πρώτη φορά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και πολύ περισσότερο, σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή σπίτι. Σύμφωνα με το CNBC, οι 6 στους 10 Αμερικανούς φοβούνται ότι υπάρχουν κρυμμένες κάμερες στα Airbnb σπίτια, ενώ το 11% όσων νοίκιασαν ένα εξοχικό βρήκαν μία κρυφή κάμερα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Το γεγονός ότι οι κάμερες αυτές είναι πια φθηνές και εύκολο να αγοραστούν, επιδεινώνει το πρόβλημα και την καχυποψία.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν κρυφές κάμερες;

1. Κάντε μία έρευνα: Όταν ψάχνετε για κρυφές κάμερες, ξεκινήστε από σημεία όπως το μπάνιο ή τα υπνοδωμάτια. Οι οικοδεσπότες του Airbnb μπορούν να έχουν κάμερες στο σπίτι τους, αλλά είναι αναγκασμένοι να ενημερώσουν τους επισκέπτες.

Σχεδόν όλες οι κρυμμένες κάμερες βρίσκονται μέσα σε συσκευές όπως τα φώτα, οι θερμοστάτες και τα ηλεκτρονικά ρολόγια-ραδιόφωνα. Οι περισσότερες είναι συνδεδεμένες με πηγή ρεύματος ή με μια ηλεκτρονική συσκευή.

Οι πιο καχύποπτοι βγάζουν πάντα το ρολόι από την πρίζα και το βάζουν μέσα σε ένα συρτάρι, μόλις μπουν σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Όμως ακόμα και οι πιο καλά κρυμμένες κάμερες αντανακλούν το φως από τον φακό τους. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να βρίσκεται μια κρυμμένη κάμερα σε κάποιο σημείο, ρίξτε προς τα εκεί φως με τον φακό του κινητού σας.

2. Κοιτάξτε το δίκτυο Wi-Fi: Μία κρυμμένη κάμερα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ένα δίκτυο Wi-Fi για να δίνει εικόνα εξ αποστάσεως. Εφαρμογές που σκανάρουν το Wi-Fi, όπως το Fing, μπορούν να εντοπίσουν τις συσκευές του δικτύου που είναι κάμερες.

3. Αγοράστε έναν εντοπιστή καμερών: Οι συσκευές αυτές σκανάρουν για συχνότητες που είναι συνδεδεμένες με κρυφές κάμερες. Κάποιος μπορεί να τις αγοράσει στο Amazon ή στο AliExpress.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα