Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς η αστυνομία έπιασε τη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά: Έκρυβαν την κεταμίνη...

Πώς η αστυνομία έπιασε τη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά: Έκρυβαν την κεταμίνη σε… γατοτροφές

Από τη Χαλκίδα, στο Σικάγο, μέσα σε συσκευασίες για… τροφές γάτας, “ταξίδευαν” φιαλίδια κεταμίνης, δισκία ecstasy και υπνωτικά χάπια… ελληνικής προέλευσης.

Το “καμουφλάζ” των διακινητών από την Εύβοια, δεν ξεγέλασε τα στελέχη της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), που κατάφεραν να εντοπίσουν τις παράνομες ουσίες στο τελωνείο της πόλης των ΗΠΑ, δρομολογώντας την εξάρθρωση του κυκλώματος. Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Χαλκίδα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, συνέλαβαν δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούν ένα ακόμα.

Οι 3 άνδρες, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, προμήθευαν του Αμερικανούς πελάτες τους, με ναρκωτικά και αναβολικές ουσίες, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Η “αντίστροφη μέτρηση” για τους διακινητές ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου, όταν ένα από τα ναρκο-δέματα, εντοπίστηκε στο τελωνείο του Σικάγο. Από τον έλεγχο των αρχών, διαπιστώθηκε ότι οι γατοτροφές, ήταν τελικά…. δισκία ecstasy. Δύο μήνες αργότερα, στις 15 και στις 18 Απριλίου, δύο ακόμα δέματα από τη Χαλκίδα, αυτή τη φορά με κεταμίνη, υπνωτικά χάπια και άλλα απαγορευμένα σκευάσματα, εντοπίστηκαν από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών. Μάλιστα όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί των ΗΠΑ, οι Έλληνες διακινητές, είχαν φροντίσει να “συσκευάσουν” για το πελατολόγιο τους, τις αμπούλες με τις ενέσιμες ουσίες, μαζί με… σύριγγες για άμεση χρήση.

Συνολικά από τις Αρχές του εξωτερικού, κατασχέθηκαν 5 δέματα που περιείχαν: περισσότερα από 500 γραμμάρια Κεταμίνης, πάνω από 248 δισκία Ecstasy, καθώς και άλλες απαγορευμένες ουσίες.

Αντίστοιχα ήταν και τα ευρήματα, των ελληνικών αρχών, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, να εντοπίζουν λίγες ημέρες πριν, σε ταχυδρομικό κατάστημα, 10 ακόμη υπό αποστολή δέματα, με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού. Αυτή τη φορά τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα όχι σε… γατοτροφές, αλλά μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να αποσυναρμολογήσουν έναν… ψηφιακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή, που έκρυβε μέσα του, 120 ναρκωτικά δισκία.

Αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία, τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των διακινητών, που διατηρούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Εύβοιας. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, οι αρχές συνέλαβαν 2 μέλη του κυκλώματος, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα υπό αποστολή δέμα με ναρκωτικά δισκία, 885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy), 1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή, 184 δισκία αναβολικών ουσιών, 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές, αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.), 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας. Το περιεχόμενο όλων των δεμάτων που κατασχέθηκαν, στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, καταδεικνύει την ευκολία με την οποία μπορούν “πελάτες” εντός και εκτός συνόρων, να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες κεταμίνης, μιας αναισθητικής ουσίας, που όπως αποδείχτηκε πρόσφατα στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να γίνει “επικίνδυνη”. Υπενθυμίζεται ότι η κεταμίνη μπορεί να αποκτηθεί, στη μαύρη αγορά, μέσω διαδικτυακής παραγγελίας, αλλά και σε αποθήκες με κτηνιατρικά σκευάσματα.

Οι δύο συλληφθέντες, αλλά και ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος που αναζητείται ακόμα από τις αρχές, αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

 

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα