Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς ακυρώνεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

Πώς ακυρώνεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

Πού μπορούν να ενημερώνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ που τους έχει επιβληθεί από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά οι διευκρινίσεις αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους συμπολίτες άνω των 60 ετών δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τούς κατά της Covid-19. «Kατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα δηλώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα», ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Για την πρώτη φορά, αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσα από την ψηφιακή πύλη και θα εμφανίζονται στις οφειλές. Περαιτέρω από τον κατάλογο αυτό, θα εξαιρούνται πρόσωπα που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade, στο gov.gr. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλλουν αιτιολογημένη αίτηση αναίρεσης του προστίμου, θα μπορούν να το πράττουν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr με την χρήση των κωδικών Taxisnet. Επίσης, μπορεί να υπάρξει και ενημέρωση για αλλαγή κατοικίας, ή ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση με τον παραπάνω τρόπο.Τέλος, σε περίπτωση που το πρόστιμο ακυρωθεί, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα