Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών

Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών

Διάρκεια 7 μηνών θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες άνω των 60 χρονών να κάνουν την πρώτη δόση όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου και την επαναληπτική όσοι είχαν εμβολιαστεί.

«575.000 πολίτες άνω των 60 ετών παραμένουν απροστάτευτοι. Ενάμιση εκατομμύριο της ίδιας ηλικιακής ομάδας συμπλήρωσαν έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους. Όλοι οι μεγαλύτεροι πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση και οι εμβολιασμένοι την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα