Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΠότε έρχονται τα «προνόμια» για εμβολιασμένους – Τα σενάρια που βρίσκονται στο...

Πότε έρχονται τα «προνόμια» για εμβολιασμένους – Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Την ώρα που η πανδημία ακολουθεί καθοδική πορεία στη χώρα και η εμβολιαστική καμπάνια προχωρά, η συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών αλλά και να δοθούν συγκεκριμένα προνόμια στους εμβολιασθέντες έχει «ξαναφουντώσει», με φόντο πάντως  τις προειδοποιήσεις για τέταρτο κύμα του ιού τον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι η παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους θα αποτελέσει ένα σαφές κίνητρο και θα συμβάλει στο να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων έχουν δεύτερες σκέψεις ή επηρεάζονται από θεωρίες συνωμοσίας.Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως τα εξής:

Μεγαλύτερη κίνηση ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας.

Δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα.

Να μην χρειάζεται να κάνουν self test

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ζήτημα συζητείται τον τελευταίο μήνα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι περί τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι αποφάσεις αναμένονται στο β’ 15ήμερο του μήνα, αφού έχει επιτραπεί η μουσική και έχει επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί όταν χτιστεί ένα υψηλό «τείχος ανοσίας» στη χώρα, δηλαδή μετά τα μέσα Ιουλίου.Περί κινήτρων στους πολίτες μίλησε και ο πνευμονολόγος εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ζήτησε να δοθούν σε όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ κάλεσε να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες, όπως διαφημιστές, ώστε να πειστούν οι δύσπιστοι.

Υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 μίλησε, μεταξύ άλλων ειδικών, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του» δήλωσε ο κ. Γώγος σημειώνοντας πως είναι αναμφισβήτητο ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος.Τόνισε μάλιστα πως με το εμβολιασμό έχουμε πολλά πλεονεκτήματα όπως την προστασία της υγείας μας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα