Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠως ξεπαγώνει το παμπρίζ του αυτοκινήτου – Homemade αντιψυκτικό

Πως ξεπαγώνει το παμπρίζ του αυτοκινήτου – Homemade αντιψυκτικό

Χιόνι ή πάγος στο παμπρίζ του αυτοκινήτου – Απλός τρόπος για να το λύσεις και με Homemade αντιψυκτικό

Πριν την χιονόπτωση το πιο εύκολο είναι να καλύψουμε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου εμπρός και πίσω με ειδικό προστατευτικό ή, αν δεν έχουμε, με μία ηλιοπροστασία ή ένα πανί, που θα κρατήσει όλο το χιόνι και θα αφαιρεθεί εύκολα. Αν ξεχάσαμε όλα τα παραπάνω Προσοχή!

  • ΔΕΝ ρίχνουμε ζεστό νερό επ΄ ουδενί . Η διαφορά της θερμοκρασίας μπορεί να ραγίσει το τζάμι και να μας προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε το χιόνι είναι με μια σκούπα, προσέχοντας να κάνουμε απαλές κινήσεις ώστε να μην γρατζουνιστεί το κρύσταλλο.
  • Ο πάγος αφαιρείται με ειδική ξύστρα, αλλά αν δεν υπάρχει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστωτική ή κάποια πλαστική κάρτα.

Αυτοσχέδιο αντιψυκτικό

Ένα αυτοσχέδιο μείγμα νερού και οινοπνεύματος (αναλογία 1:2 σε νερό/οινόπνευμα αντίστοιχα) βοηθά στο ξεπάγωμα του τζαμιού και αποτρέπει τη δημιουργία πάγου για αρκετή ώρα. Ένα homemade αντιψυκτικό.

Κολλημένοι υαλοκαθαριστήρες – Βουλωμένα/παγωμένα πιτσιλιστήρια

Το πιο εύκολο για να μην παγώσουν οι υαλοκαθαριστήρες μας είναι να τους σηκώσουμε, πριν επέλθει η χιονόπτωση. Αν το ξεχάσουμε, δεν επιχειρούμε να τους σηκώσουμε κατόπιν εορτής καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρέψουμε τα μάκτρα. Τους ψεκάζουμε με λίγο αντιψυκτικό ή το προαναφερθέν μείγμα νερού οινοπνεύματος. Στα μπεκ μπορούμε να ρίξουμε λίγο οινόπνευμα ή αντιψυκτικό. Προϋπόθεση για να λειτουργήσουν είναι να μην έχει παγώσει το νερό στο ανάλογο δοχείο. Για αυτό βάζουμε και εκεί αντιψυκτικό. Αν δεν ψεκάζουν δεν επιμένουμε, καθώς μπορεί να χαλάσουμε το μοτεράκι τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα