Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΠτώση της θερμοκρασίας και πρώτη δόση από χειμώνα (Bίντεο)

Πτώση της θερμοκρασίας και πρώτη δόση από χειμώνα (Bίντεο)

Με άστατο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού θα έχουμε βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, δηλαδή σε περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα, ενώ στα ανατολικά ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτός ο καιρός συμβαίνει καθώς θα μας επηρεάσει το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει εγκλωβιστεί στην κεντρική Μεσόγειο και στροβιλίζεται στέλνοντας βροχοπτώσεις και προς την χώρα μας.

Αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη ξεκινά μια πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει πιο αισθητή την Παρασκευή και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κυριαρχούν ενώ οι περιοχές που θα έχουν το περισσότερο κρύο θα είναι από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα και από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα. Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open το κρύο θα συνοδεύεται και από βροχοπτώσεις ενώ χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά. «Το Φθινόπωρο κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και παίρνουμε και μία δόση από χειμώνα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα