Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα για εξαπάτηση καταναλωτών

Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα για εξαπάτηση καταναλωτών

- Advertisement -

Στην επιβολή προστίμου 120.000 ευρώ  ηλεκτρονικό κατάστημα εταιρείας προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Πρόκειται για την επιχείρηση «JMC ΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» η οποία διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jmctech.gr, επέβαλε Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την άμεση διεκόπη της λειτουργίας του site, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών, καθώς μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας. Ακριβέστερα πρόκειται για τις ακόλουθες παραβάσεις:

  • Μη η παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.
  • Μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.
  • Παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.
  • Μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.
  • Απαγορεύτηκε η διαδικτυακή πρόσβαση στην εταιρεία με σκοπό την άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (http://kataggelies.mindev.gov.gr/) καθώς και στο τηλέφωνο: 2103332974

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα