Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρόστιμο 20.000 ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ σε τέσσερα πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Πρόστιμο 20.000 ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ σε τέσσερα πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Βαριές «καμπάνες» σε πρατήρια καυσίμων που αισχροκερδούσαν επέβαλλε η ΔΙΜΕΑ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεαι στην ανακόινωση, πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων, στην Αττική, την Καλαμάτα, τη Νάξο και το Γύθειο, διότι σε ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021)Ειδικότερα, τα πρατήρια πωλούσαν αμόλυβδη βενζίνη, diesel κίνησης και BIODIESEL σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης.

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ότι αύριο, Τρίτη, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το Fuel Pass. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η πρώτη αναφορά θα γίνει από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα θα γίνουν ανακοινώσειςαπό το οικονομικό επιτελείο.

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό πρωθυπουργό, αύριο θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις πριν από το υπουργικό συμβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νέο σχέδιο ενίσχυσης το καυσίμων, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προβλέπει τα εξής:

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ. Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα