Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι δύο επιχειρήσεις πωλούσαν τα προϊόντα τους αποκόμιζαν «μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της νομοθεσίας».

Τα διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα στη μία επιχείρηση 86.340 ευρώ και 34.000 ευρώ στην άλλη, επειδή σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Επισημαίνεται ότι η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα