Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρόβλημα με την είσοδο των στρατιωτικών στα γήπεδα λόγω νέων μέτρων

Πρόβλημα με την είσοδο των στρατιωτικών στα γήπεδα λόγω νέων μέτρων

Εκτός των γηπέδων φαίνεται πως πρόκειται να μείνουν οι στρατιωτικοί από τον ερχόμενο Απρίλιο, λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και των επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους, καθώς οι ταυτότητες τους δεν αναγνωρίζονται ως αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας στο σύστημα του Gov.gr Wallet.

Συγκεκριμένα με βάση όσα προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις, η αγορά εισιτηρίου αλλά και η ταυτοποίηση, θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου. Στο πλαίσιο αυτό η ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης θα γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, κατόπιν αυθεντικοποίησης του χρήστη με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί taxisnet). Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του εισιτηρίου είναι να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ – emep.gov.gr).

Ωστόσο την παραπάνω διαδικασία, δε μπορούν να την ακολουθήσουν οι στρατιωτικοί, ειδικά όσοι εξ αυτών έχουν πληρώσει διαρκείας, αφού λόγω των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, οι οποίες δεν έχουν την ισχύ των αστυνομικών τόσο ως ταξιδιωτικό έγγραφο, όσο και ως αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας στο Gov.gr Wallet, αφού δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα.

Επισημένεται ότι οι ταυτότητες των στρατιωτικών δεν έχουν καμία διαφορά από τις επαγγελματικές ταυτότητες δικηγόρων, δημοσιογράφων, ιατρών κλπ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους. Αυτό άλλωστε επιζητά και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών, οι οποίοι θέλουν να βγάλουν πολιτικές ταυτότητες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι κανένας δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δεν ενδιαφέρεται για τα επαγγελματικά στοιχεία του ελεγχόμενου στρατιωτικού, ως εκ τούτου οι στρατιωτικές ταυτότητες κρίνονται αναχρονιστικές και χρήσουν αντικατάστασης.

Πηγή:kranosgr.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα