Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠροσοχή με νέα απάτη: Στέλνουν email δήθεν από κούριερ για παραλαβή δέματος

Προσοχή με νέα απάτη: Στέλνουν email δήθεν από κούριερ για παραλαβή δέματος

Ομολογουμένως το παρακάτω email που στέλνουν μαζικά σε πολίτες οι απατεώνες, είναι αρκετά καλογραμμένο ενώ ακόμα και το email του αποστολέα με την πρώτη ματιά κάποιος να μην καταλάβει ότι πρόκειται για νέα απάτη.

Συγκεκριμένα, dikaiologitika.gr,  το email που έχει σταλεί το μήνυμα είναι το «courier-elta.gr @mobifonesms. com», με την πρώτη ματιά αν κάποιος δεν παρατηρήσει το δέυτερο μέρος του email ίσως και να πιστέψει ότι του έχει έρθει όντως μήνυμα από τα ΕΛΤΑ courier.

Όπως θα δείτε και στην εικόνα, στο τέλος του email χρησιμοποιούν τα πραγματικά στοιχεία της επιχείρησης. Ενώ προσπαθούν να σας κάνουν να «τσιμπήσετε» και να κλικάρετε το «Επιβεβαιώστε την παράδοση» , καθώς πιο κάτω αναφέρουν δήθεν χρέωση 1,49 ευρώ την ημέρα. Προφανώς αν επισκεφτείτε το σύνδεσμο θα υποκλέψουν τα στοιχεία σας και έτσι θα πέσετε θύμα απάτης.

apatielta

Πάντα σε αυτού του είδους τα μηνύματα κοιτάτε προσεκτικά το email του αποστολέα, και αν ακόμα έχετε και κάποια παραγγελία από την συγκεκριμένη εταιρεία, αμέσως να επικοινωνήσετε μαζί τους. Σε καμία περίπτωση δεν δίνετε τα στοιχεία σας σε κάποια τυχαία link που μπορεί να σας στείλουν απατεώνες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα