Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία''Πουλούσαν... έρωτα'' και ''ξάφριζαν'' επί 4 χρόνια άνδρα στη Βόρεια Ελλάδα

”Πουλούσαν… έρωτα” και ”ξάφριζαν” επί 4 χρόνια άνδρα στη Βόρεια Ελλάδα

Πίστευε ότι είχε βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί τη ζωή του, κι ας μην τον είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά. Όμως ήταν μια καλοστημένη απάτη. Επτά δράστες από το 2015 έως το 2019, κατάφεραν να του αποσπάσουν τμηματικά 50.000 ευρώ περίπου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, επικοινωνούσαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για στενές διαπροσωπικές σχέσεις μαζί του, κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να τον πείθουν και να τους αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα χρηματικά ποσά. Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν δεδομένα χρηματοροών και ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών και τη διακρίβωση του ρόλου καθενός στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα