Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Πολιτική κριτική τα τρικάκια» απεφάνθη το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο

«Πολιτική κριτική τα τρικάκια» απεφάνθη το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο

Στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων όσον αφορά στην επίθεση με τρικάκια έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, προχώρησε με απόφασή του το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Η αθώωση αφορά στις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης. Αντίθετα, για το τρίτο αδίκημα αυτό της εξύβρισης, η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να εμφανιστεί στο δικαστήριο η κυρία Νικολάου.

Η γενική γραμματέας, είχε έκανε μήνυση για απειλή και εξύβριση, ισχυριζόμενη ότι η ενέργεια της προκάλεσε «τρόμο και ανησυχία» και ότι την εξύβριζε.

Η εισαγγελέας επισήμανε ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική και ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, κάνοντας δεκτό ότι το σύνθημα στο τρικάκι ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής κριτικής, όπως είχαν υποστηρίξει και οι κατηγορούμενοι. Η πρόεδρος αποφάσισε την αθώωσή τους, με το ίδιο σκεπτικό, όπως είπε.

Στην απολογία του, ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων, γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πράξη αυτή ήταν «Αντιπληροφόρηση. Να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων. Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό ο οποίος ήταν μέσα για χρέη, επειδή δεν άντεξε τις συνθήκες στη φυλακή . Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί».

Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κα. Νικολάου.

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι Ιταλός, απολογούμενος είπε «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κυρίας Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα