Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠοιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς – Η πορεία του επιχειρηματία

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς – Η πορεία του επιχειρηματία

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλευόταν για μακρύ χρονικό διάστημα σε  ιδιωτικό θεραπευτήριο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Απ τα μεταπολεμικά Σεπόλια στην μαγική Βηρυτό

Γεννήθηκε, στη καρδιά του αστερισμού των Διδύμων, σαν Κάστορας και Πολυδεύκης μαζί,  στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε Σεπόλια, με οικογένεια που κατάγεται απ την Αρκαδία. Ο πατέρας του είχε βιοτεχνία με χρώματα. Μεγαλώντας στα Σεπόλια, την παραφθορά του Έσω Πόλης των αρχαίων, μετα τον πόλεμο, μετα της Πατησίων, του Αγίου Νικολάου και του Κολωνού, με τη Λιοσίων να σκίζει τις γειτονιές στη μέση, τα παιδικά χρόνια έχουν απόχρωση μπλε – άσπρου όπως οι φανέλες του Αθλητικού Συλλόγου «Άφοβος» Σεπολίων, ή απόηχο από τους οπαδούς στο μπάσκετ του Τρίτωνα. Στην Κατοχή, ονομάστηκαν οι Σεπολίτες μπασκετμπολίστες έτσι, για να τιμήσουν το ελληνικό υποβρύχιο «Τρίτων», που είχε βυθιστεί όσο μαίνονταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ημιαστικό ύφος, χωματόδρομοι, αλάνες άχτιστες και σκονισμένες, μαντεμένιες πόρτες, μικρές αυλές, μονώροφα πέτρινα σπιτάκια. Πήγε στο Δημόσιο σχολείο της Ακαδημίας Πλατώνος και γυμνάσιο στη Μέση Εμπορική Σχολή. Μεγαλώνοντας θέλει να πάει στην Αμερική και να σπουδάσει Οικονομικά. Ο πατέρας του θα πουλούσε ένα οικόπεδο για να φτάσει ως τις ΗΠΑ και μετρά θα δούλευε για να τα βγάλει πέρα. Ο Δημήτρης, τελικά, παίρνει αμπάριζα από κει και βγαίνει στο κόσμο, με μια υποτροφία, μακριά από τα κουρασμένα από πόλεμο Σεπόλια, για το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, της πόλης που τότε ήταν το «Παρίσι της Ανατολής», δεν κοιμόταν ποτέ και το διεθνές jet set ξεφάντωνε εκεί που συναντιόνταν σε μια μοναδική φυσική ομορφιά, η αραβική, μεσογειακή και η ευρωπαϊκή νύχτα, πίνοντας διάσημα τοπικά κρασιά, συντροφιά με ένα μεθυστικά αρωματισμένο χούκα, δηλαδή ναργιλέ και απολαμβάνοντας κάθε υπαρκτή πολυτέλεια. Ήταν εκεί με άλλους 160 υποτρόφους Έλληνες και τον είχαν στο τμήμα σπουδών για να γίνει δάσκαλος. Φώναξε, επέμενε πως δεν θέλει, τελικά πήρε μόνος του μια γόμα έσβησε το τμήμα Εκπαίδευσης και έγραψε μόνος του Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο νεαρός, σχεδόν έφηβος Δημήτρης Κοντομήνα, παίρνει αμερικανική παιδεία αλλά με την παράξενη πόλη, τη Βηρυτό να τον σημαδεύει βαθιά και να τη λατρεύει ακόμα. Ο ίδιος και οι υπόλοιποί Έλληνες φοιτητές, είχαν 100 δολάρια το μήνα για νοίκι, φαγητό, μετακινήσεις. Για να βγάζει χαρτζιλίκι και να ζει λίγο απ την μαγική ατμόσφαιρα της πόλης, έκανε διάφορες δουλειές, παράλληλα με τις σπουδές του στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Ανάμεσά σ αυτές, έκανε μεταφράσεις σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Οι έμπειροι ασφαλιστές που δουλεύουν με τον Έλληνα πιτσιρικά, καταλαβαίνουν πως είναι ένα μεγάλο, φυσικό ταλέντο στις πωλήσεις.  Τον παροτρύνουν να αφιερωθεί και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις ασφάλειες. Το κάνει.

Επιχειρηματικός Όλυμπος περιουσίας και εταιρειών

1963. Αθήνα. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς λοιπόν, θα εργαστεί πρώτα ως ασφαλιστής στην American Life στην ALICO δηλαδη, ενώ το 1969 ίδρυει μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, που κυριεύει με ταχύτητα την νέα ελληνική αγορά. Το 1975, μάλιστα, δίνει συνέντευξη και του έχει αφιέρωμα το πρώτο φύλλο της ιστορικής πλέον, «Ελευθεροτυπίας» στα 36 του χρόνια, όπου λέει για το πόσο μεγάλωσε η εταιρεία του. Ταχύνους, αποφασισμένος, ρισκαδόρος, εφευρετικός, οξυδερκής, έξυπνος στο αποκορύφωμα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ιδρύει  και εξαγοράζει πλήθος επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων, όπως την τράπεζα Interbank, που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την  Eurobank, την Intertech, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Panasonic στην Ελλάδα, την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank που έγινε Millennium Bank και τελικά εξαγοράστηκε από την Πειραιώς, τον στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm, μεταξύ 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, είχε το  50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9, τις  κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, τα περιφερειακά κανάλι Channel 9 στην Αθήνα και Κανάλι 9 στη Θεσσαλονίκη, και το 5 του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 96.5 στη Θεσσαλονίκη και ακόμα η Prime Ασφαλιστική, η MyDirect, η τηλεφωνική Cosmoline, o πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου καλ.

Ο Alpha είχε την δική του ιστορία…

Ήταν 1999, το τέλος του 20ου αιώνα, όπου ο πρώτος τηλεοπτικος ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, γινεται Alpha Sky και στη συνέχεια σκέτο Alpha, με επικεφαλής και μεγαλομέτοχο, στην ουσία ιδιοκτήτη τον Ναυπάκτιο καθηγητή Οικονομικών, με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους Στάθη Τσοτσορό. Ο καθηγητής ως επικεφαλής της Alpha Digital έκανε εποχή προσφορές σε ομάδες για να φύγουν από τη Nova . Σύντομα το εγχείρημα προσέκρουσε σε οικονομικές δυσκολίες και η άδεια της Alpha Digital ανακλήθηκε από το ΕΣΡ τον Οκτώβριο του 2002. «Η εταιρεία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η προσπάθειά της δεν έτυχε της ουσιαστικής και μαζικής προτιμήσεως του ευρέος κοινού ή των φιλάθλων», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωσή. Όμως η ιστορία είχε μόλις αρχίσει. O Δημήτρης  Κοντομηνάς, μικρομέτοχος τότε, σταδιακά ανέλαβε τον έλεγχο καθώς οι άλλοι μέτοχοι μεταξύ των οποίων και το ίδρυμα Ωνάση αποτραβήχτηκαν. Αργότερα ο Στάθης Τσοτσορός στράφηκε δικαστικά εναντίον του Δ. Κοντομηνά σε μια πολύκροτη επιχειρηματική αντιδικία. Μέχρι και διαιτησία στο Λονδίνο υπήρξε! Από το 2002, λοιπόν, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ο ισχυρός άνδρας του καναλιού, που αναδείχτηκε αργά, σταδιακά και χωρίς να είναι υπολογίσιμος στην αρχή, αποκτώντας ο ίδιος μαζί με εταιρείες συμφερόντων του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.». Το 2008 ήταν μια χρονιά σταθμός ο γερμανικός μιντιακός όμιλος RTL εξαγοράζει τα 2/3 των μετοχών της Alpha Media Group Limited, που κατείχε το 100% του καναλιού, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να κρατά το υπόλοιπο μερίδιο. Κάτι παραπάνω από 4 χρόνια αργότερα, το RTL αποχωρεί από την ελληνική αγορά και δεν ξανακούμε τίποτα για αυτούς, πουλώντας πίσω τις μετοχές στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος ξαναγίνεται ο ισχυρός άνδρας, ο καναλάχρης – ηγέτης του Alpha!

Ελένη και Σταματίνα

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ως καναλαρχης έχει συμμετοχή και δράση στη διοίκηση, στο πρόγραμμα, στην επιλογή των παρουσιαστριών και συνεργατών, αλλά και στον αέρα! Ποιος να ξεχάσει την αιφνίδια παρουσία του στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στις 5 Οκτωβρίου του 2016, όπου είπε, στην κεραυνοβολημένη και εθνική μας Ελένη, πως  «ήρθα να φάω. Δεν είχαμε να φάμε σπίτι. Μου μειώσανε τη σύνταξη. Έπαιρνα 10.000 το μήνα, μου την έκαναν δυο κατοστάρικα. Πώς να ζήσω; Θα έρχομαι εδώ να τρώω μαζί σας». Τον Ιούνιο του 2016, όμως, η συμμετοχή στην εκπομπή Happy Day, σημειώνει μια παγκόσμια πρωτεία σε παρεμβατικότητα στην ιστορία της τηλεόρασης. Ο αντιπρόεδρος τότε του καναλιού, Δήμος Βερύκιος αναφέρεται  στην ένταξη των Φούρνων Ικαρίας στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ο Δημήτρης Παπανώτας που ουδέποτε μάσησε τα λόγια του απορεί πως «Κι αυτό μας κάνει υπερήφανους σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ότι η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη… Να είστε περήφανοι! Για την κατάντια αυτή Δήμο μου…».  «Άσε ρε Δημητράκη! Με έχεις φλομώσει στην καμαρωτή από το πρωί! Και σε ανέχομαι! Άντε γεια σας» είχε αποχωρήσει για να ξαναγυρίσει μετα το διάλειμμα ο Δήμος Βερύκιος. Και ξαναγύρισε γιατί μετά το διαφημιστικό διάλειμμα παρενέβη τηλεφωνικά ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς λέγοντας: «Ντράπηκα όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με όλα αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες οι οποίοι δουλεύουν σε ένα κανάλι που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον κόσμο και ανθρώπους οι οποίοι από την ιδιωτική πρωτοβουλία βάζουν τα χρήματά τους, βάζουν το χρόνο τους, πηγαίνουν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να δώσουν χαρά κι ελπίδα να μείνει ο κόσμος σε αυτά τα νησιά. Το κράτος δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Και αντί να πούμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο… Είναι ντροπή! Καθόμαστε και λέμε βλακείες! Είναι ντροπή μας να τα λέμε αυτά! Ζητήστε ένα συγγνώμη»! Στην παρέμβαση της Σταματίνας Τσιμτσιλή απάντησε: «Τι να δικαιολογήσεις; Τα αδικαιολόγητα; Αυτή τη ντροπή την έφαγα στη μούρη εγώ σήμερα με σας! Ντροπή σας! Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά! Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα! Ντράπηκα με αυτά που άκουσα από εσάς! Από ανθρώπους δικούς μας, που είστε μια οικογένεια εδώ μέσα, σας προσέχουμε, έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέτε βλακείες»! Ο Παπανότας πάντως, δεν είχε ζητήσει και προς τιμήν του, καμία συγγνώμη για την άποψη του, πάρα το στριφογύρισμα της ιδιοκτησιακής γιαταγάνας πάνω απ το λαιμουδάκι για τα «περί μισθού». Σήμερα, έχει αλλάξει τηλεοπτική στέγη…

Αγαπώντας τα ωραία πράγματα

Ω! Η γλυκιά ζωή! «Οι άρχοντες έχουν ηδονές, οι φτωχοί έχουν χαρές» αφόριζε κάποιος σπουδαίος στοχαστής, μάλλον Γάλλος και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όχι, δεν έχει χαρές αλλά μεγάλες συλλογές πολυτίμων πράγματων. Έχει επίσης εκείνη την παιδία που τον κάνει να διακρίνει και εκείνη την οικονομική επιφάνεια που του επιτρέπει να αποκτά έργα τέχνης, ως συλλέκτης αριστουργημάτων. Λατρεύει τα ρολόγια και έχει αρκετά πολύτιμα και ξακουστά από αυτά. Είναι ακόμα συλλέκτης σπάνιων και παλαιών βιβλίων και έχει αρκετά μοντέλα αυτοκινήτων αντίκες. Πολύ σοφιστικέ ο ίδιος είναι γνωστός για τα εκλεπτυσμένα γούστα του. Του αρέσουν οι εξωτικοί προορισμοί, η Μύκονος, το Αιγαίο, το θέατρο στις μεγάλες πιάτσες του κόσμου, τα ταξίδια, η επίσκεψη μουσείων και ιστορικών τοποθεσιών. Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αλλά και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος. Έχει μια εξαίσια κατοικία στο κέντρο, πίσω ακριβώς απ το Προεδρικό Μέγαρο και μια μονοκατοικία στη Βαρυμπόμπη, όπου στην τεράστια έκταση της εκτρέφει καθαρόαιμα υπέροχα άλογα. Φυσικά έχει σκάφος, την διάσημη Quintessa, όπου συχνά φιλοξενεί εκλεκτούς φίλους και σπουδαίες προσωπικότητες, όπως το περιβόητο τότε, ζευγάρι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, ως φημολογείται.

Learjet, υπερπολυτελες σκάφος Quintessa, Μαλδίβες, Μύκονος και όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

Φυσικά μετακινούταν με ελικόπτερο ή με Learjets. Πως αλλιώς; Είχε άλλωστε και τη δική του αεροπορική εταιρεία, την Interjet, με έξι αεροπλάνα και ελικόπτερα, η οποία κάποτε ήταν η τρίτη στην Ελλάδα, μετά την Ολυμπιακή και την Aegean.  Πως να ξεχάσουμε άλλωστε, εκείνα τα Χριστούγεννα του 2013, των αρχών της οικονομικής κρίσης, που είχε χτυπήσει με σφοδρότητα τους Έλληνες, όταν η αχώριστη τότε παρέα του Δημήτρη Κοντομηνά, με Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ελένη Μενεγάκη και Μάκη Παντζόπουλο είχαν πεταχτεί μέχρι τις Μαλδίβες για εξωτικό καλωσόρισμα του Αϊ Βασίλη, μακριά από μιζέριες και φτώχιες. Ως bon vivuer ο Δημήτρης Κοντομηνάς λάτρευε να πλέει στο Αιγαίο και στο Ιόνιο με το υπερπολυτελες του σκάφος, Quintessa και με ευχάριστες, ανάρπαστες παρέες όπως εκείνο το καλοκαίρι με την Ελένη Μενεγάκη, τον Μάκη Παντζόπουλο, τη Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που ποτέ τους απολαμβάναμε φωτογραφικά στα Κύθηρα, πότε στην Ανατολική Κρήτη, στην Κάρπαθο, ή στη Ρόδο. Στις παρέες του Δημήτρη Κοντομηνά κατά καιρούς κολλητοί του, με καλέσματα σε σπίτια και στο σκάφος ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αννίτα Πάνια, η Ρούλα Κορομηλά, ενώ είναι κουμπάρος του Ρέμου και της Μπόσνιακ. Φυσικά στο κοντινό περιβάλλον και φίλος του προέδρου του Alpha τότε, ήταν ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος θύμωνε αν κάποιος σταρ του καναλιού δεν πήγαινε στα πάρτι του προέδρου, έβαζε τα κλάματα και συγκινούταν και η κυρία Τσιμτσιλη στα γενέθλια του προέδρου, υμνούσε τα ταξίδια στην Αμερική του προέδρου και γενικά φορτιζόταν συναισθηματικά για ότι αφορούσε τον πρόεδρο, ακόμη και για την επιλογή του στις παρουσιάστριες της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου όπου είχε πει το αλήστου μνήμης: «Κωνσταντίνα είσαι μια βιοπαλαίστρια της ζωής και αυτά τα βουτυρόπαιδα που σε κρίνουν πως τολμούν να το κάνουν!»! Παλαιότερα, ο Δημήτρης Κοντομηνάς όμως, έκανε παρέες μη τηλεοπτικές, με τους Μαριάννα Λάτση και Νίκο Κούρκουλο, Κυριάκο Φιλίππου, Δάκη Ιωάννου, Μανώλη Κεφαλογιάννη και αξέχαστα γλέντια με τον Κώστα Καίσαρη και τον Γιώργο Κατσιφάρα. Θαύμαζε και ανήκε στο περιβάλλον των καθημερινών συναναστροφών του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, απ όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, τον οποίο θεωρούσε «σπουδαία ηγετική φυσιογνωμία» και τον κατέτασσε στους «Μεγάλους Έλληνες Ιεράρχες».

Ο πρώτος γάμος με τη Φρίντα, στη Βηρυτό και ο δεύτερος με την σιωπηλή Μαίρη

«Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξη μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους» έχει πει σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Κοντομηνάς που δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω απ το δάχτυλο να προσποιηθεί σοβαροφανώς πως δεν είχε αδυναμία, ελαφρώς άστατη λόγω ζωδίου πάντα, στο ωραίο φύλο. Μόλις στα 20 του, ο νεαρός τότε επιχειρηματίας, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την εκρηκτική, κοσμική, εκκεντρική, απρόβλεπτη, δοτική Φρίντα, ένα σύμβολο του αθηναϊκού κοσμοπολιτισμού,  η οποία, όπως λέγεται, τον μύησε στο φέρεσθαι και στο who is who της υψηλής κοινωνίας. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε στην Βηρυτό, «μυστικά, σχεδόν κλεφτά, χωρίς κανένα φίλο ή συγγενή παρόντα» θυμάται δεκαετίες αργότερα. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία. Όταν χώρισαν, εκείνη δεν αποχωρίστηκε το επίθετο που απέκτησε από το γάμο της με τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον άνδρα της ζωής της, για να επιστρέψει στο οικογενειακό της επίθετο Κώνστα θεωρούσε πως θα ήταν κάτι ψεύτικο και θα αφορούσε μια άλλη. Πάντα φίλη και κοντινό πρόσωπο με τον πρώην σύζυγο της, δεν του έκρυψε πως έμαθε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2002, ότι είχε μια επικίνδυνη μορφή καρκίνου στον πνεύμονα, με το επίσημο όνομα bronchio-alveolar. Μέχρι τις τελευταίες της ημέρες έκανε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις παντού και στην Αθήνα και στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη, λίγο πριν αφήσει στην αγκαλιά της κόρης της την τελευταία της πνοή στο Memorial Hospital στις 10 Οκτωβρίου 2003. Ήθελε να την θυμούνται για την αγάπη της στη ζωή, τις ετολ γούνες και τα πάρτι της. Ο Δημήτρης, ώριμος και επιτυχημένος πλέον, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ανεβαίνει για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας. Ζει έναν θυελλώδη έρωτα, ένα υπέρλαμπρο γάμο και ένα σιωπηλό διαζύγιο με τη Μαίρη, που αποφεύγει τις κοσμικότητες και μετρά το διαζύγιο της δεν εμφανίζεται στην νυχτερινή Αθήνα.

Η κόρη Μαρία Κοντομηνά

Η Μαρία η κόρη της Φρίντας και του Δημήτρη Κοντομηνά, υπήρξε η απόλυτη αδυναμία του πατέρα της πάντα, που η άποψη μετράει για εκείνον, περισσότερο από οποιουδήποτε αλλού. Μετά τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες η Μαρία έζησε πολύ καιρό στην Νέα Υόρκη, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, που ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα με αντικείμενο τις Τμήμα Ευρωπαϊκές Σπουδές. Η γνωριμία είχε γίνει σε ένα ένα πάρτι φίλων, ο γάμος στις 14 Φεβρουαρίου του 2010, την ημέρα των ερωτευμένων, στον ναό του Αγίου Θωμά, στο Γουδή, στην οδό Έβρου, πίσω από το σπίτι που έζησαν ως ζευγάρι ο πατέρας και η μητέρας της. Η Μαρία για το γάμο, για να έχει μνήμες από τη μάνα της, που είχε πεθάνει λίγο πριν, είχε βάψει τα μαλλιά της κόκκινα, όπως τα είχε εκείνη, ενώ έφτασε στην εκκλησία με την κατακόκκινη Τζάγκουαρ της Φρίντας, αντίκα του 1969, την οποία οδηγούσε ο κατάφορα συγκινημένος πατέρας της. Κουμπάρες στο γάμο ήταν η Άντζελα Ισμαήλου και η Κωνσταντίνα Δροσοπούλου. Από καλεσμένους του πατέρα ήταν εκεί ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου και από τηλεοπτικές νέες παρέες ο Λάκης Λαζόπουλος, που τότε ήταν πολύ φίλοι. Το ταξίδι του μέλιτος έγινε την υπέροχα εξωτική Κόστα Ρίκα. Απέκτησαν δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τον Ιούνιο του 2015, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, βάφτισε τα δίδυμα εγγόνια του, με καλεσμένους πια, τηλεοπτικούς αστέρες, όπως η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου , ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αννίτα Πάνια και ο Δημήτρης Βερύκιος. Τα δίδυμα πήραν τα ονόματα Δημήτρης και Κόρτνεϊ. Το 2016, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο των δανείων του δηλώνει πως μεταβίβασε τις μετοχές του του Alpha Media Group στην κόρη του Μαρία. Η Μαρία Κοντομηνά, με την πάροδο του χρόνου δείχνει να μην ασχολείται ιδιαίτερα με επαγγελματικά και επιχειρηματικά θέματα, αλλά να είναι αφοσιωμένη στην ανατροφή των παιδιών της και να μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Όσοι την γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια γυναίκα δίκαια, δοτική, κανονική, φιλομαθή, που σέβεται τους ανθρώπους και εκτιμά την απλότητα και τους χαμηλούς τόνους.

Η ωραία ξανθιά κυρία της ζωής του

Παλαιάς κοπής κύριος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν εξέθεσε ποτέ δημοσίως τις κυρίες που αγάπησε, δεν μίλησε για εκείνες, ούτε δημοσιοποίησε κάτι που να αφορά στις σχέσεις του, όσο και αν οι κοσμικές, life style και gossip στήλες κατά καιρούς, αφιέρωναν χώρο σε εμφανίσεις ή φήμες για εκείνες. Στη ζωή του, πάντως, τα τελευταία χρόνια, στέκεται η δίμετρη, κατάξανθη Laurie Holcombe, διακριτικά πάντα, στο πλευρό του, σε όλα τα δημόσια του καλέσματα και εμφανίσεις. Την συγκεκριμένη κυρία για τις γνώσεις της και την ωραία εμφάνιση της έχει υμνήσει γλαφυρά ο -ποιος άλλος;- Δήμος Βερύκιος από αέρος Happy Day. Η πανύψηλη Αμερικανίδα είναι καθηγήτρια σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο, προσπαθεί να μάθει ελληνικά,  ξέρει να λέει «αγάπη μου», «ευχαριστώ», «μωρό μου» και «καλησπέρα»  και κάποια στιγμή μίλησε σε κάμερα εκπομπής του Alpha λέγοντας πως; «η οικογένειά μου είναι στην Αμερική, εκεί έχω τους γονείς μου, την κόρη μου, τα αδέλφια μου, τα ανίψια μου, δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο από τα δύο, είναι υπέροχα εδώ και είμαι εδώ τώρα, αλλά ναι είναι στιγμές που μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι στην Αμερική».

Μικρός επίλογος για τον Alpha που δεν είναι πια «το κανάλι του Κοντομηνά»

Τον Οκτώβριο του ’18 η πλευρά Κοντομηνά με εκείνη της Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, υπέγραψαν προσύμφωνο για να έχει ο μεγάλος όμιλος Βαρδινογιάννη την πλειοψηφία στον τηλεοπτικό σταθμό. Η συμφωνία μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και της οικογένειας Βαρδινογιάννη, λοιπόν, στη συνέχεια, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το ΔΣ του Alpha άλλαξε με τον Μανώλη Δραϊνάκη να είναι το νέο «αφεντικό» στο κανάλι, και με τη σειρά της η Motor Oil «έσπρωξε χρήμα» στον όμιλο για να πάρει κι επισήμως τα ηνία του και ο σταθμός αλλάζει άλλον έναν ιδιοκτήτη στην 20χρονη ιστορία του! Για τις επιχειρηματικές σελίδες πολλές θα είναι οι αναλύσεις και οι ειδήσεις για αυτή τη συμφωνία. Για τους ανθρώπους πάλι της τηλεόρασης, η αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομήνα σηματοδοτεί το τέλος εποχής. Μιας εποχής που οι  καναλάρχες, σαν τον ίδιο ή τον Μίνωα Κυριακού, λάτρευαν το μέσο, ασχολήθηκαν και αφοσιωθήκαν προσωπικά σ αυτό και πάνω απ όλα δέθηκαν με τους ανθρώπους του, γνωρίζοντας τους όλους με τα μικρά τους ονόματα τους και εμπνέοντας τους τη ζέση της ομάδας, σε έναν σκληρό, στυγνά επαγγελματικό και ανταγωνιστικό χώρο.

 

Πηγή Πληροφοριών: spotlightpost.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα