Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠοιοι είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64...

Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών

Οι πολίτες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, υψηλού κινδύνου, αναμένεται να ακολουθήσουν στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, μετά την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών ακολουθούν οι πολίτες ηλικίας 18-59 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου. Οι συγκεκριμένοι πολίτες θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα πριν αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι, στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca που δεν θα χορηγηθεί για την ώρα σε μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες και στις 12 Φεβρουαρίου για τους 75 έως 79.

Όπως τόνισε η πλατφόρμα για τους 60 με 64 αφορά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Αντιστοίχως οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η χώρα μας σύμφωνα με τον ίδιο έχει ήδη παραλάβει 45.000 εμβόλια της AstraZeneca.

Παράλληλα θα ετοιμαστούν δύο μεγάλα εμβολιαστικά σημεία για ραντεβού όπου το ένα θα βρίσκεται στην Helexpo στην Αθήνα και το άλλο στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα