Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠοια ήταν η χρονιά που από τις 16 έως τις 28 Φεβρουαρίου...

Ποια ήταν η χρονιά που από τις 16 έως τις 28 Φεβρουαρίου δεν γεννήθηκε ούτε ένας Έλληνας

Η αλλαγή από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο προκάλεσε αυτό το παράδοξο γεγονός.

Την χρονιά του 1923 από τις 16 έως και τις 28 Φεβρουαρίου δεν καταγράφηκε καμία γέννηση παιδιού στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη επειδή το Γρηγοριανό ημερολόγιο, που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως παγκοσμίως, είναι πιο ακριβές από το Ιουλιανό, και κάποιες διορθώσεις έπρεπε να γίνουν για να συμφωνήσει με την πραγματική πορεία του ηλιακού έτους.

Το Γρηγοριανό ημερολόγιο εισήχθη το 1582 από τον Πάπα Γρηγόριο XIII και περιελάμβανε διορθώσεις στη μέση διάρκεια του έτους για να αντισταθμιστούν τα σφάλματα του Ιουλιανού ημερολογίου. Η διόρθωση περιλάμβανε την προσθήκη μιας επιπλέον ημέρας κάθε τέσσερα χρόνια (σαν τα δίσεκτα έτη), αλλά με μια εξαίρεση: δεν προστίθεται δίσεκτη ημέρα στα έτη που τελειώνουν σε “00” αν δεν είναι διαιρέσιμα με το 400. Αυτή η διόρθωση επέλυσε το πρόβλημα της υπερβολικής προσθήκης δισεκτών ημερών και έκανε το Γρηγοριανό ημερολόγιο πιο ακριβές.

 

 

Οι τιμές της διαφοράς σε ημέρες δίνονται και από την εξίσωση:

 

Η αλλαγή από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο είχε ως αποτέλεσμα την παράλειψη ημερομηνιών κατά τη μετάβαση. Έτσι, το 1923 δεν καταγράφηκε καμία γέννηση παιδιού στην Ελλάδα για το διάστημα από 16 έως 28 Φεβρουαρίου κατά τη μετάβαση από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα