Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας στις 26/1 - «Πολλοί οι 100 νεκροί...

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας στις 26/1 – «Πολλοί οι 100 νεκροί για να μας κλείσουν τα στόματα»

Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 13μμ στο Υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια κατά τόπους Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας που θα αποφασίσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε συνεργασία με τα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τις 26 Ιανουαρίου.

Τα αιτήματα των υγειονομικών είναι δωρεάν περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ, ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και επιστροφή όσων είναι σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα)». Γι αυτό ζητούν ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού, τακτικά προληπτικό τεστ στο προσωπικό, ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας καθώς, οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία. Ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων κ.λπ.

«Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να μας κλείσουν τα στόματα με επικοινωνιακές ακροβασίες», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα